Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

politic

Ghimpu, despre lupta cu comuniștii și dorința lui Voronin de a rămâne în Parlament: „Vrea să moară președinte”

27 iulie 2022, ora 08:30
Distribuie:

În cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, Mihai Ghimpu a discutat despre lupta pe care a avut-o dintotdeauna cu comuniștii și faptul că aceștia mereu s-au gândit la buzunarul lor. Totodată, Ghimpu este de părere că Voronin continuă să fie prezent în Parlament pentru a-și arăta orgoliul, deoarece „vrea să moară președinte”.

„Tot timpul am luptat cu cei care merg cu secera și ciocanul - reprezintă oamenii și puterea care ne-a ocupat, ne-au deportat buneii și părinții, i-au închis prin închisori... Ei sunt mai mult cu gândul la buzunarul lor. Puterea lor întotdeauna le-a adus bani. Cum să crezi în comunism, în Lenin și să vorbești despre economia de piață, despre proprietatea privată care au distrus-o și au compromis-o?”, a mai spus Ghimpu.

De asemenea, a mai menționat și despre motivul pentru care Voronin continuă să rămână în Parlament. Ghimpu a spus despre deputatul comunist că ar vrea să moară președinte, comparându-l cu alți șefi de stat din istoria URSS.

„Acum mai este și orgoliu, vedeți că dumnealui nu pleacă, vrea să moară președinte. Brejnev, toți ceilalți cum au murit? Putin la fel vrea să fie „Vladimir Velikii” ca Pentru I. Eu i-am spus lui Voronin, am o singură recunoștință față de refuzul de a semna memorandumul Kozak. Voronin este secera și ciocanul, e Kremlinul, tot tabloul de culoare neagră a Basarabiei în perioada de ocupație și în perioada guvernării lor”, a mai spus Ghimpu.

Totodată, Mihai Ghimpu consideră că voturile pe care le primesc comuniștii sunt date de cei car nu susțin românismul și europenismul.

„Oamenii care au îmbrățișat comunismul nu se opresc până nu-i oprește Dumnezeu. Politica lor e pentru a avea voturile cetățenilor care sunt împotriva românismului, europenismului, pentru cei care sunt pentru „matușka Rosia””, a conchis președintele de onoare al PL.

Ghimpu, nemulțumit de activitatea Maiei Sandu: „Lumea s-a gândit că daca va vota o doamnă, va curge laptele la deal”

26 iulie 2022, 21:07

Ghimpu, despre dosarele lui Dodon și Tauber: „Sper că e cu probe. Ajunge să ne jucăm de-a reținerile televizate”

27 iulie 2022, 08:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram