Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

Guvernul s-a întrunit în ședință: A fost dat aviz pozitiv amendamentului la proiectul privind repatrierea diasporei

29 iulie 2022, ora 08:22
Distribuie:

În cadrul ședinței Guvernului a fost aprobat un nou amendament la proiectul de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii Republicii Moldova, care revin în Moldova. Acest proiect a fost prezentat cu inițiativă legislativă de către președinta Maia Sandu. Legea urmează să fie votată în lectura a doua, de către Parlament.

Amendamentul prevede extinderea termenului de exploatare a mijloacelor de transport care vor fi importate, cu scutire de plată a drepturilor de import de la 7 la 9 ani, precum și reducerea termenului care interzice înstrăinarea mijloacelor de transport de la 5 la 3 ani. 

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi a precizat că acest amendament a fost înaintat în urma discuțiilor cu cetățenii aflați în diasporă, care dețin mijloace de transport în stare foarte bună, dar care au termen de exploatarea de 7-9 ani. 

Budianschi a mai menționat că „parametrii generali a proectului inițial și acestor amendamente, dcaă considerăm viața unui automobil rămân in aceeași logică”.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram