Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

politic

Guvernul se întrunește miercuri în ședință: Subiecte „secrete” incluse pe agendă

26 iulie 2022, ora 16:12
Distribuie:

Guvernul se convoacă în ședință miercuri, 27 iulie. Pe ordinea de zi se regăsesc 13 proiecte, iar la sfârșitul ședinței, membrii Cabinetul de miniștri vor discuta și subiecte „secrete”, cu numărul 14 pe agendă. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Executivului, Anastasia Taburceanu, aceasta este „o practică des întâlnită la toate Guvernele din istoria Republicii Moldova”.

„Sunt anumite subiecte pe care Cabinetul de miniștri trebuie să le discute fără a fi transmise live către toată țara, trebuie să fie discutate pe intern doar de către doamna prim-ministră și Cabinetul de miniștri”, a declarat Taburceanu pentru TV8.

De cele mai multe ori, aceste subiecte implică și secretul de stat, la care au acces doar prim-ministra Natalia Gavrilița, cei 13 miniștri și secretarul general, Dumitru Udrea.

„Din sala de ședință, ies absolut toate persoanele care nu au acces la secretul de stat”, a spus purtătoarea de cuvânt a Guvernului.

Ulterior, aceste subiecte secrete pot deveni hotărâri de Guvern.

„Nu sunt subiecte care se discută la Parlament. Dacă e subiect secret discutat la Guvern, informație care nu se face publică, asta poate, eventual, să se transforme într-o hotărâre de Guvern care peste o săptămână sau două devine publică, dar în niciun caz în cadrul ședinței de la Parlament”, a adăugat Taburceanu.

„Este o practică pe care au avut-o toate guvernele din istoria Republicii Moldova, doar că nu tot timpul, aceste puncte se puneau în agendă, noi le punem tot timpul în agendă ca să știe lumea că discutăm și subiecte pentru uși închise”, a conchis reprezentanta Guvernului.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram