Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

/VIDEO/ Imagini de la sediul unei organizații teritoriale a PP Șor, unde se fac percheziții în dosarul finanțării ilegale

25 iulie 2022, ora 12:11
Distribuie:

Procurorii anticorupție au descins luni dimineață, 25 iulie, și la sediile organizațiilor teritoriale Ciocana și Buiucani ale Partidului Politic Șor. Oamenii legii fac percheziții în dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii politice conduse de deputatul fugar Ilan Șor. 

Procurorii anticorupție în comun cu Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) efectuează circa 97 de percheziții noi în toată republica, în cadrul dosarului penal privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „ȘOR”.

TV8.md reamintește că în dimineața zilei de joi, 21 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au mai descins la mai multe adrese din R. Moldova. Ei au efectuat perchezițiile în dosarul penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului Politic „Şor”. Atunci, Tauber confirmase că se fac percheziții inclusiv la sediul central al formațiunii, situat pe strada Mihai Kogălniceanu din centrul municipiului Chișinău. Tauber susține că descinderile care avusese loc, sunt o presiune din partea instituțiilor de drept. Deputata preciza că vor urma proteste.

În urma perchezițiilor de joi, procurorii, au constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. 

„Au fost documentate mai multe episoade în care, în primul semestru al anului curent, de către partid ar fi fost efectuate plăți în sumă de 600 000 de euro, pe când cheltuielile raportate erau de puțin peste 228 000 de lei. Din aceleași surse de proveniență infracțională, ar fi fost achitate salarii lunare membrilor partidului în sumă de 100 000 de euro, iar peste 3,5 milioane de lei ar fi fost folosite pentru transportarea participanților la protestele din Piața Marii Adunări Naționale”, precizase CNA într-un comunicat.

Ulterior, deputata Marina Tauber fusese reținută pentru 72 de ore. Marina Tauber a rămas pentru a treia oară fără imunitate parlamentară. Șeful interimar al PG, Dumitru Robu a solicitat joi, 21 iulie, ridicarea imunității deputatei PP Șor, vizate în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „Șor”.

Deputata Partidului „ȘOR” a fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă, 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram