/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

În Aeroportul Chișinău vor fi instalate dispozitive speciale de intrare: Spațiul de parcare va fi reorganizat

30 iulie 2022, ora 10:15
Distribuie:

Poliția de frontieră informează că începând de sâmbătă, 30 iulie, vor fi instalate dispozitive speciale de intrare în Aeroportul Internațional Chișinău. Mecanismul va fi funcțional începând cu ziua de duminică, 31 iulie, iar măsura de securizare vine în contextul alertelor cu bombă din ultima perioadă.

„Începând de astăzi, 30 iulie, pentru asigurarea securității cetățenilor și excluderii riscurilor în acest sens vom iniția instalarea dispozitivelor speciale la intrare în Aeroport. Mecanismul va fi pe deplin operațional la ora 12:00, 31 iulie 2022. Rugăm călătorii sa vină din timp la aeroport ca să dispună de timpul necesar pentru toate procedurile aeroportuare”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată, în incinta Aeroportului va fi divizat fluxul de persoane pe sensul de intrare și ieșire, iar mai multe echipaje specializate vor participa la menținerea regimului.

Adițional, va fi reorganizat spațiul de parcare în fața AIC, cu scop de fluidizare, ca și măsuri de limitare a accesului în gară pentru alte persoane decât călătorii (va deveni operațional din data de 1 august 2022).

TV8.md reamintește că după câteva săptămâni de alerte cu bombă la Aeroport, Poliția de Frontieră a Republicii Moldova a venit cu noi măsuri de protecție și prevenție în incinta și proximitatea acestuia.

Prin urmare, începând de vineri, 29 iulie, ora 16:00, patrule ale Poliției de Frontieră, IGP, INSP și IGC asigură paza și protecția Aeroportului, precum și a proximității acestuia.

Cea mai recentă alertă cu bombă a fost în dimineața zilei de 29 iulie. În urma verificărilor efectuate de către specialiști s-a constatat că alerta a fost falsă.

Din cauza alertelor cu bombă zborurile de pe și spre aeroportul de la Chișinău au fost date peste cap, iar multe curse aeriene au fost anulate, iar altele - amânate. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Se întărește securitatea pe Aeroport: Patrule ale Poliției de Frontieră, IGP și INSP vor asigura paza și protecția

29 iulie 2022, 16:07

Zborurile, date peste cap din cauza alertelor cu bombă! Unele aeroporturi refuză să accepte aterizări în afara orarului

28 iulie 2022, 12:07

Igor Grosu, despre alertele cu bombă: „Cei care sunt puși pe rele o să fie mânțăniți din partea legii”

21 iulie 2022, 11:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram