Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

social

/VIDEO/ În Capitală s-a sărbătorit Ziua Internațională a Berii: Mai mulți producători s-au adunat în Parcul Afgan

06 august 2022, ora 21:00
Distribuie:

Berea a curs gârlă, în sectorul Râșcani al Capitalei, unde, astăzi, a fost sărbătorită ziua internațională a acestei băuturi. Mai mulți producători de bere din țară s-au adunat în Parcul Afgan și-au organizat un fel de Oktoberfest în august. Spre bucuria iubitorilor de bere, care au dat peste cap halbă după halbă, dar cu măsură ne-au spus ei.  

Indiferent că e blondă, roșcată sau brună, toate au fost, astăzi, la mare căutare în Parcul Afgan din Capitală. Acești tineri au fost printre primii care au dat cep butoaielor cu bere vie.

Tinerii ne-au spus că au avut un motiv serios să ridice, astăzi, halbele. Un coleg de al lor se căsătorește și tocmai se pregăteau de petrecerea burlacilor. Așa că au început cu dreptul de la amiază, ne-au spus ei.

„Timpul e perfect, se aliniază exact cu planurile noastre, ne simțim foarte bine”

Grupul lor a fost complet de nea Mihai, care a venit de unul singur la festival să guste din berea aleasă. Chiar dacă tinerii erau din Marea Britanie, Cehia și Slovacia, la un pahar de bere bărbatul a găsit repede limbă comună cu ei.

„Să trăiți, domnișoare să aveți cât mai multe, că eu câte am avut off...Acum soția îmi scoate ochii că am umblat, dar eu nu am umblat ele singure veneau. Sănătate multă”

„Nu-i cunosc nici pe unul, nici pe doamnă nici pe ei, dar îs oameni frumoși și sănătoși. Să dea domnul să trăiască mai mult ca mine”

Pe lângă bere, vizitatorii au avut posibilitatea să se desfete cu bucate din carne, peşte și legume pregătite ca la carte.

Acești berari au venit din sudul țării să participe la festivalul din Chișinău, se laudă cu o bere blondă vie filtrată și nefiltrată, pregătită după o tehnologie specială Cehă.

„Este de un bun augur pentru toată lumea reieșind din faptul că am ieșit din pandemie și să ne bucurăm până la urmă de weekendul acesta”, ne-a spus vicedirectoarea berăriei, Victoria Șevcenco.

Ziua internaţională a berii este celebrată de iubitorii acestei băuturi, în fiecare an, în prima zi de vineri a lunii august. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram