Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

Încă 20 de zile de arest pentru cumnatul lui Dodon. Procurorii vor contesta încheierea instanței

01 august 2022, ora 18:10
Distribuie:

Cumnatul fostului șef de stat, Igor Dodon, cel care a încercat să înghită o recipisă, care ar fi o probă importantă în dosarul pentru îmbogățire ilicită, nu scapă de arest. Magistrații Judecătoriei Ciocana i-au mai dat lui Petru Merineanu 20 de zile de arest în Penitenciarul 13.

„Având în vedere că demersul procurorilor anticorupție a fost admis parțial, procurorii vor contesta cu recurs încheierea primei instanțe, insistând pe aplicarea unui termen de 30 zile de arest preventiv”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale. 

Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, are statut de complice în dosarul în care ex-președintele țării este cercetat pentru îmbogățire ilicită. 

Socialistul Igor Dodon mai este bănuit de corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminal și trădare de Patrie. 

Pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. În prezent, Igor Dodon se află în arest la domiciliu. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram