Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

Încă o persoană a fost reținută, în schema de corupție la eliberarea actelor de recepție, deconspirată în nordul țării

03 august 2022, ora 12:54
Distribuie:

Centrul Național Anticorupție (CNA) informează că încă o persoană a fost reținută, pentru complicitate, în schema de corupție la eliberarea actelor de recepție finală a construcțiilor în nordul țării. Este vorba despre un agent economic care a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 3 august, de ofițerii DGT Nord a CNA și procurorii anticorupție ai Oficiului Nord.

Agentul economic este bănuit de complicitate la schema de corupție, prin care se eliberau actele de recepție finală a construcțiilor în nordul țării. Acesta ar fi unul din beneficiarii schemei, care ar fi obținut ilegal, contra unei mite de 15 000 de lei, semnarea procesului-verbal de dare în exploatare a unei clădiri, destinate activităților comerciale.

TV8.md reamintește că marți, 2 august, ofițerii și procurorii anticorupție au descins cu percheziții la Direcţia Supraveghere Tehnică Nord a Agenției Supraveghere Tehnică și la Întreprinderea Municipală „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din mun. Bălți.

Acțiunile de urmărire penală s-au desfășurat în cadrul mai multor dosare penale, pornite pe fapte de trafic de influență și corupere pasivă, la eliberarea actelor necesare pentru darea în exploatare a construcțiilor în zona de nord a țării. 

Drept urmare, șeful Direcției Supraveghere Tehnică Nord, un inspector principal din cadrul Direcție, inginerul Întreprinderii Municipale „Biroul Arhitectură și Sistematizare” din Bălți și un agent economic au fost reținuți pentru 72 de ore.

Potrivit datelor anchetei, aceștia ar fi pretins și primit bani de la persoane fizice și juridice pentru a semna procese-verbale de recepție finală a construcțiilor, fără o analiză detaliată a lucrărilor de construcție şi a instalațiilor aferente acestora. 

În cadrul măsurilor speciale de investigații, au fost documentate mai multe episoade în care, factori de decizie și angajați ai Direcţiei Supraveghere Tehnică Nord ar fi semnat procese-verbale de recepție finală cu încălcarea legislației, contra unor sume bănești ce variau între 5 000 – 15 000 de lei.

Investigațiile continuă, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor cazului și deconspirarea altor beneficiari ai schemei.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Rezultatul celor 13 percheziții din nordul RM: Peste 300.000 de lei, confiscați de oamenii legii. Ce au mai găsit

02 august 2022, 13:08

13 percheziții, efectuate la mai multe persoane, bănuite de corupere pasivă: Cine sunt cei 4 reținuți

02 august 2022, 10:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram