/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

economic

Institutul Mamei și Copilului va fi modernizat: Guvernul Poloniei va acorda peste un milion de euro Republicii Moldova

25 iulie 2022, ora 19:01
Distribuie:

Institutul Mamei și Copilului (IMC) va fi dotat cu dispozitive medicale, în valoare de peste un milion de euro, ca urmare a aprobării de Guvernul Poloniei a unei propuneri de proiect, înaintate în aprilie curent de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova.

Ministrul polonez al Sănătății, Adam Niedzielski, și ministra Sănătății, Ala Nemerenco, au agreat, pe 25 iulie, în cadrul unei întrevederi, următorii pași privind implementarea proiectului de modernizare a instituției medicale.

Ministrul polonez a vizitat Institutul Mamei și Copilului și a discutat despre asistența medicală oferită pacienților, inclusiv cu administrația instituției și medicii care activează la IMC.

Prima etapă a proiectului presupune dotarea Institutului Mamei și Copilului cu electroencefalografe, monitoare multifuncționale pentru pacienți, ventilatoare pulmonare neonatale cu frecvență înaltă, defibrilatoare, mese de resuscitare, incubatoare pentru prematuri, ecografe, lămpi și mese de operație, unități de electrochirurgie și altele. În proiect este inclusă, de asemenea, renovarea secțiilor.

Ala Nemerenco i-a mulțumit omologului său pentru suportul acordat sistemului sanitar din țara noastră, în vederea consolidării bazei tehnico-materiale a instituțiilor medicale. 

La rândul său, ministrul Adam Niedzielski și-a exprimat deschiderea de a susține în continuare eforturile autorităților de modernizare a sistemului de sănătate.

Valoarea totală a proiectului, aprobat astăzi spre finanțare, constituie circa 1,5 milioane de euro. 

În perioada 2009-2022, cu suportul Guvernului Poloniei au fost implementate 28 de proiecte în domeniul sănătății, în valoare de aproximativ 500 de mii de euro.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Secția Obstetrică a Institutului Mamei și Copilului, renovată după 40 de ani: Cum arată noua încăpere

17 iunie 2022, 16:06

Institutul Oncologic va fi modernizat. Nemerenco: „Am pregătit un plan. Voi face mai mult decât îmi stă în puteri”

11 iunie 2022, 15:06

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram