/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

auto

Lamborghini Espada 400 GT – primul model al mărcii cu patru locuri şi cu V12

FOTO: autoblog.md
02 august 2022, ora 10:49
Distribuie:

Amintim că în 2022 Lamborghini sărbătorește V12: legendarul motor cu 12 cilindri care a propulsat cele mai emblematice mașini ale sale de aproape 60 de ani. Printre acestea se numără şi Espada 400 GT, care a fost primul vehicul cu patru locuri al mărcii și care a fost timp de câţiva ani un bestseller. Încapsulând o abordare excepțională a inovației tehnice, datorită motorului V12 de 4.0 litri montat sub capotă, acesta a fost întotdeauna un Grand Tourer extrem de rapid, în ciuda creșterii dimensiunii.

Motorul cu ardere internă V12 pur, în forma sa finală, va fi scos din producţie înainte de sfârșitul anului 2022, când va fi fabricat ultimul Aventador Ultimae. Iar din 2023 succesorul lui Aventador va fi echipat cu o nouă versiune a motorului V12 în cadrul unei unităţi de propulsie plug-in hybrid!

Citeşte articolul complet pe AutoBlog.MD

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram