Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

/LIVE/ CSP, în ședință. Pe ordinea de zi: Sesizarea cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale lui Alexandr Stoianoglo

05 august 2022, ora 09:09
Distribuie:

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor se întrunește într-o nouă ședință vineri, 5 august. Printre subiectele care se regăsesc pe ordinea de zi se numără sesizările lui Roman Statnîi cu privire la faptele ce pot constitui abatere disciplinară pretins a fi comise de către procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo și sesizarea procurorului Victor Furtuna cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

 

TV8.md reamintește că potrivit sesizării, Alexandr Stoianoglo, ar deține indirect, prin intermediul fiicei sale, acum în vârstă de 26 de ani, dreptul de proprietate asupra unui apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați, la preț de 824.815 lei, chiar lângă apartamentul în care locuiește împreună cu familia.

Contractul de vânzare-cumpărare ar fi fost încheiat în 2015 pe numele Cristinei Stoianoglo, care avea atunci doar 19 ani. Procurorul menționează în textul sesizării că potrivit datelor de la Fisc, până la încheierea tranzacției, tânăra ar fi obținut în acel an venituri legale de 400 de lei de la Academia de Studii Economice.

Tot în cadrul ședinței de astăzi pe ordinea de zi a fost inclus se regăsește și adresarea procurorului Mirandolina Sușițcaia, cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Procurora Mirandolina Sușițcaia, cea care în octombrie anul trecut a fost retrasă din dosarele împotriva controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon, îl acuză pe șeful interimar al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, de imixtiune în înfăptuirea justiției și persecutare. Sușițcaia a înregistrat o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), căruia îi cere să inițieze o procedură disciplinară „pentru comportament abuziv și deviat”. 

 

/DOC/ Procurora Sușițcaia îl acuză pe Robu de imixtiune în justiție și persecutare. Sesizare la CSP

13 iulie 2022, 17:07

/DOC/ Stoianoglo ar putea fi cercetat și pentru îmbogățire ilicită. Apartament în Capitală, luat pe numele fiicei

21 iulie 2022, 21:07

Avocat al lui Stoianoglo, despre noua sesizare de la CSP : „Analfabetism juridic. Se vor face de râs”

22 iulie 2022, 12:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram