Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

social

/VIDEO/ Locatarii unul bloc din Capitală se plâng că au trecut 5 ani de când apartamentele urmau să fie date în exploatare

30 iulie 2022, ora 20:18
Distribuie:

Cearta și nemulțumire, pe un șantier de blocuri locative din sectorul Botanica al Capitalei. După ce au făcut economii la sânge și, și-au dat până la ultimul bănuț pentru a plăti viitoarele apartamente, zeci de oamenii s-au plâns că au fost lăsați cu ochii în soare de compania de construcții. Reprezentanții firmei le fac doar promisiuni. Au trecut deja cinci ani, iar locuințele sunt departe de a fi gata. Revolta e mare, mai ales că, viitorii proprietari au dat bani și pentru reparație, și mobilier. Compania vrea să le dea o parte din bani înapoi pentru ca oamenii să-și amenajeze singuri apartamentele, acum când prețurile au crescut nebunește.

A fost hărmălaie mare, astăzi, pe un șantier unor blocuri de pe strada Sarmesegetusa, unde s-au adunat zeci de oameni. Sunt familiile care și-au dat toți banii adunați cu greu pentru a-și vedea visul de a avea un apartament. De atunci se fac cinci ani, însă și acum sunt departe de a avea casa lor, se plâng oamenii.

„Am venit special de peste hotare pentru a participa la întâlnirea aceasta. Când am cumpărat apartamentul eram în țară, dar apoi am plecat pentru că nu-mi permiteam să achit și gazda și apartamentul.”

„Trăim la chirie, plătim și credit și-mi este tare greu cu situația din țară.” 

„Am cumpărat acest apartament în 2015, ni s-a promis că va fi dat în exploatare pe 31 decembrie 2017. Ne-au spus că Anul Nou îl vom petrece la casa voastră. Sunt cinci ani deja. Atunci eram proaspeți căsătoriți, acum avem și copil mic.” 

Diana Ciobanu a venit, pe șantier, cu copilul de câteva luni în brațe. Femeia spune că a achitat peste 20 de mii de euro pentru a avea un colțișor al ei, acum însă nu are nici bani și nici casă. 

„Am intrat la universitate și pentru a nu plăti chiria părinții au plătit apartamentul și aștept de atunci. Am copil deja și stăm la gazdă. Trebuie de crescut și copilul și gazda de o achitat.”

 Iar în situația acestei femei sunt sute de familii, întrucât în acest complex rezidențial ar urma să fie date în exploatare 600 de apartamente. Oamenii spun că cel mai grav este că în ultima vreme muncitorii nu prea mișună pe șantier. 

„Sâmbăta trecută am fost și aici nu lucra nimeni. Acum au venit pentru că sunt mulți oameni. Vrem să ne dea apartamentul nostru pentru că noi am investit mulți bani aici. Am dat bani cash și o sumă dădeam în fiecare lună. Nu plăteam copii mei și dădeam aici.” 

„Astăzi văd că parcă lucrează, dar până acum veneai pe șantier și nu era nimeni”.

Inițial, managerul companiei, care a venit pe șantier, a refuzat să discute cu echipa tv8, mai mult chiar a bruscat reporterul, spunând că este intimidat. Ulterior ne-a oferit un interviu, însă, fără un răspuns clar despre când locatarii își vor putea primi locuințele.

„După finisarea variantei albe se pornește procedura de dare în exploatare. Ea durează câteva luni, dar după finisarea variantei albe dvs deja o să puteți deja primi cheile. -Dvs credeți că în jumătate de an vor fi toate cele 4 blocuri finisate? -Cum în 4 ani n-au fost gata, dar acum în jumătate de an vor fi.” 

Revolta este mare, mai ales că oamenii au plătit pentru apartamente la cheie, adică amenajate în totalitate, inclusiv, pentru mobilă. Managerul a venit cu inițiativa de a le face recalcul pentru a le da o mică parte din bani înapoi pentru a-și face reparație singuri. Propunerea i-a înfuriat la culme pe oameni, care spun că acum sunt altfel de prețuri decât acum câțiva ani. 

Subtitrare- Noi nu suntem de acord. Vom aștepta până când vor fi gata apartamentele reparate. În aprilie, vor fi deja 7 ani de când așteptăm. -De ce nu sunteți de acord? - Noi am achitat pentru apartamente reparate și vrem să primim apartamentul pentru care am plătit. „Pe mine reparația și tot o să mă achite mult mai mult, dacă o să fac singură.”

Nici după ore de discuții, managerul n-a putut să le dea un termen clar viitorilor proprietari despre încheierea lucrărilor. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram