/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

/VIDEO/ Locuitorii din Nimoreni, terorizați de un hoț: "Mă tem...am adus și al treilea câine"

26 iulie 2022, ora 19:48
Distribuie:

Un grup de locuitori din satul Nimoreni, Ialoveni, sunt terorizați de un hoț. Oamenii se plâng că nu este pentru prima dată, când bărbatul le fură lucrurile de prin gospodărie, iar ei stau cu frica în sân zi și noapte. Au scris nenumărate plângeri, și la Poliție, și la Primărie, dar făptașul continuă să se plimbe prin sat. În replică, oamenii legii ne-au spus că cele cinci dosare penale deschise pe numele bănuitului sunt în desfășurare și că acesta a fost internat de mai multe ori la spitalul de psihiatrie. 

„- Când am vrut seară să aerisesc camera, am găsit fereastra deschisă așa. 
- Dvs. niciodată așa nu o deschideți? 
- Nu, eu numai în poziția de sus. Eu mă tem, fiindcă sunt singură. Am adus al treilea câine. E legat, pentru că ați venit dumneavoastră, da eu îl țin dezlegat”.

Profira Covali povestește că furturile au început din martie, anul trecut. Prima dată i s-au furat mai multe rațe, apoi hoțul i-a cotrobăit și prin casă, unde și a găsit geanta, în care femeia păstra banii:

„- A scos geanta de aici, de dedesubt și așa mi-a lăsat-o deasupra. Ursul astă era jos. 
- Erau bani? 
- Banii i-am luat cu mine, pentru că era ziua de naștere a fetei. Atunci eu l-am văzut, cum s-a dus la următoarea casă și lua caise din copac”.

Cazul nu este nici pe departe singular. Vecinii femeii, la fel, se plâng că le dispar lucrurile de pe lângă casă. Așa li s-a întâmplat altor, cel puțin 12 gospodari din această mahala. Domnul Zahar povestește că, într-o dimineață, curtea lui era plină de urme de noroi, deoarece pământul era umed. Urmele l-au dus până la ușa beciului:

„Și pe scările din beci erau urme, de la pantofi sau nu știu în ce era încălțat. A luat trei sticle mari cu vin și încă câteva borcane cu dulceață, de un kilogram”.

Mai mult, oamenii spun că au prins făptașul, un bărbat de 30 de ani, care este sătean le-al lor. Pentru că, practic, în fiecare zi, se întâmplă câte un furt, oamenii spun că stau cu frica în sân și nu știu cum să procedeze:

„Mi-a făcut prejudicii de 2000 de lei. Eu a treia zi am decis să merg să mă conving că este el. Am venit cu un bărbat și am intrat în casa lui și am văzut făina și păstările furate”.

„Un an în urmă, mi-a furat patru găini și un scuter. A doua zi le-am găsit la dânsul acasă. Am chemat poliția. Atunci am luat scuterul, dar găinile, peste vară a venit mama lui, care este în Italia, și mi le-a plătit”.

Oamenii spun că au scris nenumărate plângeri la Poliție și la Primărie, dar hoțul rămâne continuă să se plimbe la libertate. Acesta locuiește singur într-o căsuță, în mahalaua în care sunt și gospodăriile pe care le-ar fi jefuit. Între timp, mama bănuitului este plecată peste hotare, iar tatăl stă după gratii. Polițistul de sector ne-a spus că bărbatul are 12 dosare contravenționale și a stat închis în spitalul de psihiatrie, de unde a fugit, fiind diagnosticat cu o boală care se manifestă cu comportament de copil. Am reușit să discutăm și bărbatul bănuit, dar acesta a negat tot ce i se incriminează:

„- Nimic nu am furat. 
- Cum dacă oamenii au găsit la dumneavoastră? 
- Da ce au găsit, nimic. Stau acasă cuminte. Nu fac nimic. Nu lucrez fiindcă nu am posibilitate să ies la lucru”.

Potrivit oamenilor legii, pe numele acestuia sunt deschise cel puțin cinci dosare penale, pentru furt și un jaf, toate fiind în desfășurare. 

„Persoana dată este pasibilă de răspundere penală până la doi ani de închisoare sau cu muncă neremunerată în folosul comunității, până la 240 de ore. Dacă să ne referim la infracțiunea de jaf, persoana dată riscă de la 2 la 5 ani după gratii. Materialele au fost trimise la Procuratură și în Instanța de Judecată, dar vă dați bine seama că procesul judiciar durează”, a declarat șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni, Alexandr Boubătrân.

Șeful Inspectoratului de Poliție Ialoveni mai spune că s-a discutat cu primarul din sat, iar bănuitul ar putea fi internat din nou într-o instituție psihiatrică pentru tratament. Procesul ar fi fost pornit, pentru ca localnicii să nu fie supuși pericolului. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram