Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

social

/VIDEO/ Machetele lui Sandu, Robu și Litvinenco, aduse din nou la Curtea de Apel Chișinău: Oamenii cer eliberarea lui Tauber

01 august 2022, ora 13:29
Distribuie:

Sute de simpatizanți ai Partidului Politic „ȘOR”, însoțiți de membri și deputați, au venit în fața Curții de Apel Chișinău pentru a protesta împotriva arestării deputatei Marina Tauber.  Luni, 1 august, urmează a fi examinat recursul avocaților în ceea ce privește plasarea lui Tauber în arest pentru 30 de zile în Penitenciarul nr. 13. 

Reprezentanții partidului au adus din nou machetele din carton cu președinta Maia Sandu, procurorul general interimar, Dumitru Robu și ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco. Oamenii au venit cu pancarte pe care scrie „Libertate Marinei Tauber”, „Marina, noi suntem cu tine” și au scandat „Noi suntem poporul”, „Rușine”.

Deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest în Penitenciarul nr. 13 pentru 30 de zile. Decizia a fost luată sâmbătă, 23 iulie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Aceasta a fost pusă sub învinuire pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR”.

TV8.md reamintește că, deputata Partidului Politic „ȘOR” Marina Tauber, a fost reținută pentru 72 de ore și plasată în izolatorul de detenție preventivă al CNA, fiind vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Politic „ȘOR” pentru semestrul I al anului 2022”.

Tauber a spus că nu își recunoaște vina și că toate acțiunile și învinuirile la adresa ei sunt doar niște presiuni și lupte politice. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în comun cu procurorii anticorupție, au descins joi, 21 iulie, cu percheziții în mai multe locații din țară, în cadrul unui dosar pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului ȘOR. 

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Au avut loc percheziții și în mai multe locații din țară, în aceeași cauză penală. Verificări s-au făcut inclusiv la sediul central al PP „ȘOR”, situat pe str. M. Kogălniceanu din Capitală.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Ședința Curții de Apel Chișinău la care urma să fie examinat recursul privind arestarea lui Tauber - amânată

28 iulie 2022, 14:07

Ultima Oră! Deputata Marina Tauber va fi plasată în arest în Penitenciarul nr.13 pentru 30 de zile. Ce spune procurorul

23 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram