Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

economic

Maia Sandu a discutat cu reprezentanții Asociației Investitorilor Străini: „Este nevoie să facem front comun”

26 iulie 2022, ora 15:09
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu un grup de membri ai Asociației Investitorilor Străini (FIA) din țara noastră. Reprezentanții investitorilor au discutat cu șefa statului despre problemele cu care se confruntă în dezvoltarea afacerilor și cum acestea pot fi soluționate.

Printre subiectele abordate se numără criza energetică; seceta care afectează mai multe sectoare de producție și securitatea alimentară; inflația și problemele din sectorul bancar, dar și accesul echitabil la justiție pentru exponenții businessului. 

În context, șefa statului a menționat că autoritățile caută soluții optime pentru a ajuta producătorii locali să reziste la provocările externe și să se mențină pe piață. Totodată, Maia Sandu a apreciat curajul investitorilor străini de a rămâne în țara noastră și de a lucra aici în pofida greutăților. 

„Apreciem faptul că vă continuați activitatea în Moldova, păstrând locuri de muncă și contribuind la bugetul statului. Sperăm ca războiul se va încheia cât de curând și vom scăpa de mai multe probleme provocate de acesta. Între timp, muncim pentru a reforma justiția și organele de control. Știm cât de importantă e justiția pentru dezvoltarea afacerilor”, a declarat șefa statului.

Pe final, președinta i-a îndemnat pe reprezentanții FIA să contribuie, prin expertiza lor, la procesul de integrare europeană a țării noastre. 

„Este nevoie să facem front comun pentru a explica și promova avantajele integrării europene și pentru a realiza pașii care ne vor asigura calitatea de stat membru al UE”, a conchis Maia Sandu.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram