/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

politic

/FOTO/ Maia Sandu, la discuție cu trei foști șefi de stat: „Și-au exprimat susținerea pentru parcursul european al țării”

27 iulie 2022, ora 14:52
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu s-a întâlnit cu trei foști șefi de stat pentru a discuta despre agenda de reforme a guvernării. Este vorba despre primul președinte al țării, Mircea Snegur, despre Nicolae Timofti și Petru Lucinschi. Foștii lideri ai statului și-au exprimat susținerea fermă pentru parcursul european al țării noastre. 

Aceștia au făcut schimb de experiență, analizând subiecte legate de educație, agricultură, sectorul energetic, războiul din Ucraina.

„M-am bucurat să-i primesc în vizită, la Președinție. Am făcut un schimb de opinii despre agenda de reforme a guvernării, inclusiv despre reforma învățământului superior și a sectorului de cercetare. Am discutat despre provocările cu care ne confruntăm, în agricultură, în sectorul energetic, precum și despre provocările cauzate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Am vorbit și despre soluțiile pe care le pregătesc autoritățile pentru a susține cetățenii și producătorii locali, în această perioadă grea”, a scris Maia Sandu, pe Facebook.

„Le-am mulțumit foștilor șefi de stat pentru deschiderea de a împărtăși experiența lor. Moldova a trecut prin mai multe perioade dificile, de-a lungul istoriei sale, iar fiecare criză ne-a oferit lecții importante și ne-a mișcat înainte”, a mai menționat președinta.

Cu toții au fost de acord că în pofida crizelor prin care trece Republica Moldova, țara poate ieși cu bine din ele „dacă vom pune în valoare și vom susține cel mai prețios lucru pe care îl avem - oamenii. Iar statutul de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană ne oferă certitudinea că nu suntem singuri în fața năpastei”, a subliniat șefa statului.

De la întâlnire au lipsit comunistul Vladimir Voronin și socialistul Igor Dodon, aflat în arest la domiciliu.

TV8.md reamintește că Maia Sandu s-a consultat cu trei foști șefi de stat atunci când a dizolvat Parlamentul. Aceasta s-a întâlnit atunci cu Mircea Snegur, Nicolae Timofti și Vladimir Voronin. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Maia Sandu dezvăluie că s-a consultat cu trei foști șefi de stat înainte de dizolvarea Parlamentului. „A fost un prag înalt, greu de trecut”

02 ianuarie 2022, 13:01

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram