Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

Undefined

Marian, după criticile opoziției: „Identificăm soluții alternative pentru a nu depinde de Rusia. Hoții nu vor înțelege”

04 august 2022, ora 14:25
Distribuie:

Deputatul PAS, Radu Marian, a venit cu o reacție după ce opoziția a criticat soluțiile propuse de Guvern pentru atenuarea crizei energetice. Potrivit acestuia, Executivul vine cu „o schimbare fundamentală de abordare”, pe care „hoții” nu o pot înțelege. Soluțiile identificate vin să scape Republica Moldova de dependența față de Rusia.

„Guvernul a prezentat ieri un plan de măsuri care să prevină orice situație care ar putea să pună în pericol cetățenii Republicii Moldova. Așa cum avem protocoale pentru situații excepționale, calamități, inundații, la fel trebuie să avem protocoale și pentru închiderea completă a gazelor naturale. Toate guvernele din Europa au pregătit astfel de protocoale, la fel o facem și noi”, a subliniat Radu Marian.

„Din frustrare sau din prea mult timp liber în arestul la domiciliu, Dodon și toți hoții și fugarii aliați cu el, sunt supărați că Guvernul nu face jocurile prietenilor săi ruși.

Deranjul opoziției față de acțiunile Guvernului este cauzat de faptul că identificăm soluții alternative pentru a nu depinde de Rusia. Este o schimbare fundamentală de abordare, pe care nici Dodon, nici Șor, nici fugarii și nici hoții nu o vor înțelege”, a mai spus deputatul.

Acesta susține că prin soluțiile propuse, Guvernul încearcă să ajute moldovenii în sezonul rece.

„Pe noi ne interesează binele Moldovei, al cetățenilor săi, să trecem iarna cu bine! Nu ne interesează frustrările și jocurile politice ale opoziției care acționează în mod iresponsabil”, a punctat Marian.

TV8.md reamintește că Guvernul a elaborat un proiect de hotărâre privind un set de măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în Republica Moldova, în cazul în care în noul sezon de încălzire, în țara noastră ar putea fi sistată livrarea gazelor naturale. Documentul prevede instituirea unei comisii guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi în vederea prevenirii și atenuării impactului crizei energetice.

Printre măsurile propuse se numără sistarea iluminatului stradal după ora 23:00 noaptea. De asemenea, procesul educațional ar putea fi organizat parțial pe online. Mai exact, elevii ar urma să studieze la distanță cel puțin 10 zile pe lună.

Ulterior, mai mulți membri ai opoziției, printre care Igor Dodon și Ilan Șor, au acuzat guvernarea de incompetență și iresponsabilitate. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Dodon critică planul Guvernului de atenuare a impactului crizei energetice: E mai simplu să lase oamenii să înghețe

03 august 2022, 11:08

Revenirea parțială la studii online și deconectarea iluminatului stradal. Cum vrea Guvernul să atenueze criza energetică

03 august 2022, 11:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram