Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

externe

Marina rusă va primi noi rachete hipersonice Zircon. Zonele unde vor fi desfășurate depind de interesele Kremlinului

31 iulie 2022, ora 15:45
Distribuie:

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică că marina rusă va primi în următoarele luni noi rachete hipersonice de croazieră Zircon, iar zonele în care acestea vor fi desfăşurate vor depinde de interesele Kremlinului, informează Reuters.

În cadrul unui discurs rostit duminică în fosta capitală imperială rusă Sankt Petersburg, de Ziua Marinei Rusiei, Putin l-a lăudat pe ţarul Petru cel Mare, pentru că a făcut din Rusia o mare putere maritimă, dar nu a menţionat Ucraina în mod direct, scrie hotnews.

Liderul de la Kremlin a afirmat, însă, că a semnat o nouă doctrină a marinei, ale cărei detalii nu au fost făcute publice deocamdată, şi a subliniat că rachetele hipersonice de croazieră Zircon sunt unice în lume.

„Distribuirea acestor rachete către forţele armate ruse va începe în lunile următoare. Fregata Amiralul Gorşkov va fi prima care va merge într-o misiune ofensivă având la bord aceste arme formidabile”, a afirmat Putin.

„Aspectul cheie aici este capacitatea marinei ruse... Ea poate să răspundă cu o viteză fulgerătoare tuturor celor care vor decide să încalce suveranitatea şi libertatea noastră”, a mai declarat Vladimir Putin.

Armele hipersonice se pot deplasa cu o viteză de nouă ori mai mare decât cea a sunetului, iar Rusia a efectuat teste anterioare cu racheta Zircon de pe nave de război şi submarine, în decursul anului 2021.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram