Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

Membrii și simpatizanții PSRM protestează la Curtea de Apel unde este așteptat Igor Dodon

29 iulie 2022, ora 15:42
Distribuie:

Membrii și simpatizanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova s-au adunat din nou în fața Curții de Apel Chișinău, unde vineri, 29 magistrații urmează să fie examinat recursul avocaților în ceea ce privește anularea deciziei instanței de prelungire a arestului la domiciliu în privința lui Igor Dodon. 

Fostul șef de stat a fost întâmpinat de zeci de oameni care au scandat „Libertate lui Dodon”

TV8.md reamintește magistrații Judecătoriei Ciocana au dat curs solicitărilor procurorilor și au prelungit cu încă 30 de zile măsura preventivă în privința lui Igor Dodon. Decizia a fost pronunțată în lipsa acestuia.

Amintim că pe 24 mai, Procurorii Anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse. Potrivit Procuraturii, descinderile au avut loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere activă, acceptarea finanțării partidului politic, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate sume mari de bani și obiecte de lux, în valoare totală de zeci de milioane de lei. Persoanele vizate au încercat să ascundă bunuri și documente purtătoare de informații, iar una dintre ele „a încercat să distrugă probe prin înghițire”. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram