Război în Ucraina, ziua 172: Mai mulți civili au fost răniți, după ce rușii ar fi bombardat Energodar. Apelul lui Papa Francisc

politic

/VIDEO/ Natalia Gavrilița, declarații la CNN: „Moldova se teme de o eventuală invazie a Rusiei. Nimeni nu este în siguranță”

25 iulie 2022, ora 13:48
Distribuie:

Premierul Natalia Gavrilița a declarat într-un interviu difuzat duminică, 24 iulie, de CNN că Republica Moldova se teme de o eventuală invazie a Rusiei în Republica Moldova, în condițiile unui război la graniță. Totuși, prim-ministra a punctat că un astfel de scenariu este deocamdată ipotetic. 

„Suntem îngrijorați, desigur. Există un risc, este deocamdată un scenariu ipotetic, însă dacă acțiunile militare se îndreaptă spre spre sud-vestul Ucrainei și Odesa, vom fi foarte îngrijorați”, a declarat Natalia Gavrilița la CNN. 

Totodată, prim-ministra a mai spus că Republica Moldova nu este singura care ar trebui să fie îngrijorată din cauza războiului din Ucraina.

 „Este o situație extrem de dificilă nu doar pentru Moldova, dar pentru orice țară micuță, care se bazează pe regulile legislației internaționale. Dacă un stat poate porni un război de anexare fără a ține cont de dreptul internațional, atunci nimeni nu este în siguranță și cred că o mulțime de state sunt îngrijorate din cauza asta”, a mai menționat premierul țării la CNN. 

Natalia Gavrilița a mai vorbit și despre modul în care războiul din Ucraina a afectat economia Republicii Moldova. 

„Într-adevăr, după economia Ucrainei, cea a Republicii Moldova este cea mai afectată din cauza acestui război. Ne confruntăm cu inflația extrem de ridicată, în iunie a ajuns la 32%”, a spus Gavrilița. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram