Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

/FOTO/ (Ne)Siguranța din penitenciare: Peste 90 de cazuri grave de violență, raportate în ultimele 3 luni

27 iulie 2022, ora 20:10
Distribuie:

În ultimele trei luni, instituțiile penitenciare au continuat să sesizeze avocatul poporului cu privire la incidentele ce au avut loc zilnic după gratii. Șapte deținuți au murit în trimestrul doi al anului 2022, cu patru mai mulți comparativ cu primul trimestru, iar cinci condamnați au încercat să-și ia viața, cu trei cazuri mai puține decât în perioada precedentă.

Au fost înregistrate 92 de cazuri grave de violență între deținuți, 61 cazuri de autovătămare a integrității corporale și 3 cazuri de aplicare a gazului lacrimogen în calitate de mijloc special.

Angajații au fost atacați de două ori, dar nu au fost raportate cazuri de aplicare a forței fizice asupra femeilor deținute, comparativ cu 4 cazuri înregistrate în primul trimestru al anului 2022. 

Zilnic, asupra deținuților sunt aplicate mijloacele speciale sau forța fizică. De asemenea, au fost înregistrate 14 incidente față de minorii aflați în detenție, cu 5 cazuri în scădere.

Raportul trimestrial „Siguranța în sistemul penitenciar” pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie 2022 este elaborat și diseminat în scop de informare și de prevenire, ca obiect al procesului de monitorizare a situației din detenție.   

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram