Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

/VIDEO/ Nervi întinși la maximum pentru șoferii care au trecut viaductul. „Stau de o oră. N-am fost la curent ce se întâmplă”

02 august 2022, ora 17:44
Distribuie:

Traficul de pe strada Ciuflea, direcția Centru, a fost, astăzi, suspendat. Potrivit Primăriei Chișinău, pe acest tronson au loc lucrări de montare a rețelelor de canalizare pluvială, iar din acest motiv transportul a fost redirecționat. Șoferii au fost îndemnați să ocolească zona, dar, cu toate acestea, chiar de la primele ore ale dimineții, ambuteiajele nu au putut fi evitate. Conducătorii auto au avut nevoie de aproape o oră, pentru a trece viaductul. Lucrările vor continua timp de o săptămână, iar traficul va fi suspendat pe strada Ciuflea, pe etape, în ambele direcții de circulație.

 Ambuteiaje kilometrice, de dimineață, pe viaductul de la Botanica, direcția spre centru. Asta din motiv că un tronson de pe strada Ciuflea a fost închis. Deși anunțul a fost făcut din timp, iar șoferii au fost îndemnați să ocolească zona, cozile n-au putut fi evitate. La ora de vârf, unii șoferii au așteptat aproape o oră, până au reușit să treacă viaductul. Mulți s-au plâns că, din această cauză, au întârziat la serviciu. 

„ - Stau de o oră aici, dar n-am fost la curent ce se întâmplă. Nu e nici un semn. - Aveți pasageri? - Nu, nu sunt pe rută acum, dar stau de o oră și cred că va mai dura jumătate de oră până ies.”

„De jumătate de oră aproximativ stau. Am citit, ieri, la noutăți, că va fi închis, dar am uitat și am venit pe aici. Asta e, sunt reparații.”

„S-ar putea dirija un pic altfel, semafoarele s-ar putea schimba.”

„ - De 45 de minute stau în ambuteiaje. - De unde pornesc ambuteiajele? - De la începutul podului. Salvările stau și semnalizează, dar nimeni niciun stres. Cu atâția bani s-ar fi putut organiza o logistică a drumurilor mai bună pentru șoferi.”

Ambulanțele au încercat în zadar să-și facă drum printre sutele de vehicule, care stăteau în ambuteiaj. 

„Chiar în aceste momente în spatele meu o mașină a ambulanței este blocată în trafic. De minute bune deja, șoferul încearcă să treacă, dar fără rezultat.” 

Circulaţia transportului public, de asemenea, a fost dată peste cap. Unele rute de troleibuz și autobuz au suferit modificări, însă chiar și așa, din cauza ambuteiajelor create, mijloacele de transport în comun au ajuns în stații cu întârzieri de zeci de minute.  

„ - De cât timp stați în trafic? - De 50 de minute. - Aveți întârziere? - Da, foarte mare.”

„ - Cu cât timp ajungeți în întârziere? - Cu 40 de minute.” 

Pentru că mai repede ajungeau pe jos decât cu troleibuzul ori mașina, unii oameni au coborât din transport și au lut-o la pas.  

„ - Vreo 20 de minute am mers. Greu, noi mergem pe jos și el încă nu ne-a ajuns din urmă? - Deci o să ajungeți înaintea troleibuzului? - Da, noi mergem mai repede ajungem.”

- Eu amețeam și desigur e mai ușor să ajung pe jos.”

„ - Eu am lăsat mașina în parcare. - Din cauza ambuteiajelor? - Da, mă grăbesc și trebuie să ajung. - Unde ați lăsat-o? - Aici în parcarea unui magazin. - Ați văzut ce ambuteiaje și ați renunțat? - Da mă grăbesc și văd că pe jos mai repede.” 

Traficul rutier pe strada Ciuflea va fi suspendat timp de o săptămână, pe etape, în ambele direcții de circulație, dar fără blocarea intersecțiilor. În această perioadă, în zonă, se vor schimba rețelele de canalizare pluvială. Lucrările au început de astăzi. 

„O să dureze 4 zile pe direcția spre centru, după urmează vineri, sâmbătă, duminică și luni, direcția spre Botanica va fi închisă.”

În una dintre intersecțiile aglomerate am observat și câțiva polițiști, care dirijau traficul. Acestora le era, însă, foarte greu să facă față numărului mare de mașini. Primarul capitalei, Ion Ceban a venit și el cu un mesaj pe Facebook la acest subiect. Edilul a îndemnat oamenii să fie înțelegători în privința incomodităților create, declarând că este necesar să se intervină, pentru reparația rețelelor și străzilor. Totodată, Ceban a concretizat că a solicitat ca lucrările să fie efectuate cât mai operativ, iar toate serviciile să fie în teren, pentru a fluidiza traficul.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram