/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

Nivelul apei în Nistru a ajuns la 8,5 metri! Apă-Canal ar putea solicita deschiderea barajului de la Dubăsari

27 iulie 2022, ora 13:50
Distribuie:

Apă-Canal atenționează că nivelul apei în râul Nistru scade din ce în ce mai mult și a ajuns deja la 8,5 metri. Furnizorul de apă dă asigurări că deocamdată, situația permite funcționarea stației de pompare a apei de la care se alimentează Chișinăul. 

„Zilnic specialiștii furnizorului de apă sunt în discuții cu responsabilii de la hidrocentrala de la Dubăsari, pentru a asigura debitul minim necesar de apă. Fapt ce va asigura nivelul necesar de apă la gurile de captare a apei la intrarea în stații. Astfel, în cazul în care se va atinge nivelul critic, se va solicita deschiderea barajului pentru a asigura nivelul mediu pentru funcționarea Stației de captare a apei Nistru”, se menționează într-un comunicat de presă al Apă-Canal Chișinău.

În acest context, administrația S.A. ,, Apă-Canal Chișinău” reiterat solicită antreprenorilor, cât şi locuitorilor mun. Chișinău, să consume raţional apa, doar în scopuri menajere. Pentru scopuri agricole sau alte activități gospodărești, cum ar fi udatul gazonului sau a plantelor din gospodăria proprie, spălatul trotuarelor/aleilor și a mașinilor, umplerea piscinelor etc., operatorul recomandă utilizarea pe cât posibilă a apei pentru irigare din alte surse (fântâni, reutilizarea apei de ploaie etc.).

În prezent toți locuitorii municipiului sunt asigurați cu apă la parametri normali, iar Stațiile de pompare a apei, Stația de Apă Nistru, Stația de tratare a apei, dar și alte instalații din dotare activează stabil. Prin urmare, toți consumatorii Operatorului sunt asigurați cu servicii de apă și canalizare de calitate 24 din 24 de ore. Zilnic, sunt captate, tratate și distribuite peste 200 mii m3 de apă.

Totuși, din cauza secetei există riscul ca nivelul apei în râul Nistru va mai scădea, iar furnizorul de apă va fi în dificultate să mențină debitul necesar, dacă consumatorii nu vor utiliza apa doar în scopuri menajere.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram