Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

social

/VIDEO/ O femeie din Capitală și-a sechestrat nepotul. Au intervenit salvatorii după ce s-a baricadat cu micuțul în apartament

01 august 2022, ora 21:50
Distribuie:

Caz neobișnuit, în Capitală. O femeie a ajuns la poliție, fiind suspectată că și-a sechestrat propriul nepot, un copil în vârstă de doi ani. S-a întâmplat după ce ar fi refuzat, în repetate rânduri, să-i dea copilul nurorii sale, care a obținut acest drept prin judecată. Mama băiețelului nu a mai rezistat și a venit, azi-dimineață, cu poliția, să-și vadă copilul. Bunica s-a baricadat în interior, iar pentru a sparge ușa a fost nevoie de serviciul salvatorilor. În cele din urmă, micuțul a ajuns în brațele mamei sale. 

Oamenii legii au fost nevoiți să spargă ușa și să intre cu forța în locuință, după ce bunica, care se afla în acel moment cu copilul acasă, a refuzat să le deschidă. Micuțul de doar doi ani ar fi ajuns în apartamentul ei, după ce tatăl copilului, în timpul unei întrevederi, l-ar fi luat de lângă mamă acum aproape jumătate de an. De atunci, femeia a încercat să-l recupereze în repetate rânduri, dar fără rezultat. Asta deși instanța de judecată a decis ca micuțul să rămână în custodia mamei:

„- Din prima instanță de judecată copilul este domiciliat cu mine.
 - Ați încercat să apelați la Poliție?
 - Da, de nenumărate ori și la Poliție și la Protecția Copilului și la Procuratură am ajuns”.

Avocata femeii spune că bunica ar fi bruscat-o atât pe mamă, cât și pe micuț, și ar fi încercat să o lipsească pe aceasta de drepturile părintești:

„Bunica paternă învață copilul să o numească mamă pe bunică. Copilul era neglijat și cu greu își recunoștea mama. Noi am adresat în instanța de judecată un demers cu privire la faptul că copilul să fie transmis mamei și să fie interzisă plecarea copilului peste hotare”.

Astăzi, mama micuțului a așteptat mai bine de cinci ore în fața ușii apartamentului, în care bunica s-a baricadat cu copilul ei. După mai multe zile și ore de chin, micuțul a ajuns în brațele mamei sale.

Bunica, care acum riscă să fie pedepsită, neagă faptul că ar fi ținut ilegal copilul și o acuză pe mama acestuia că ar fi neglijentă:

„Asta nu este mamă. Este o femeie care umblă din bărbat și târâia copilul după ea, dar tutela nu și-a pus această întrebare niciodată”.

Aceasta spune că copilul trăia cu ea și fiul ei care s-ar afla la muncă. Acesta însă nu s-a prezentat astăzi și nu a mai fost văzut de rudele micuțului de câteva luni:

„- Copilul foarte bine trăia aici cu tatăl.
 - Dar unde este el?
 - Este la serviciu că el trebuie să mănânce ceva.
 - Dvs cine sunteți pentru el?
 - Bunica.
 - Aveți tutelă?
 - Dacă tatăl trăiește cu mine într-o casă.
 - Noi am venit de dimineață și el nu era”.

Bunica este acuzată că a sechestrat micuțul cu rea voință și a fost transportată la Inspectoratul de Poliție:

„Perioada în care s-a aflat copilul cu bunica o considerăm ilegală, deoarece conform codului familiei, bunicii au dreptul la vizite, nu sunt limitați în drepturi, dar instanța de judecată a decis domiciliul copilului cu mama”.

Decizia de preluare a copilului a fost luată de către o Comisie multidisciplinară din cadrul Direcției Generale de Protecție a copilului și în baza unei decizii a instanței de judecată, care a hotărât ca micuțul să rămână cu mama, după ce părinții lui au divorțat. Bărbatul a contestat, însă, decizia și ulterior a luat copilul asupra sa, iar de ceva timp este de negăsit. Atât mama cât și copilul beneficiază acum de asistență psihologică. 

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram