Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

Pacienții oncologici vor putea beneficia de medicamente compensate: De unde vor putea fi ridicate

Foto: AMDM
03 august 2022, ora 09:30
Distribuie:

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, anunță că pacienții oncologici vor beneficia de medicamente compensate. Mai mult, pacienții nu vor fi nevoiți să se deplaseze în municipiul Chișinău pentru a ridica medicamentele, dar le vor putea lua din farmacia localității unde se află.

„Pentru prima dată în istoria sistemului național de asigurări medicale am stabilit astăzi drept prioritate strategică pentru următoarea jumătate de an 2022 și 2023 maladiile oncologice, pentru tratamentul cărora vor fi accesibile medicamente compensate. Începem cu realizarea accesului pacienților la tratamentele pe care le urmează la domiciliu sau în instituțiile din raion cu totul prin altă modalitate decât acum”, anunță Ala Nemerenco.

Potrivit ministrei, aceste medicamente nu vor mai fi procurate prin achiziții publice care asigurau acces la un singur medicament, devenit câștigător al licitației, dar vor fi disponibile în farmacii mai multe DCI (denumiri comerciale internaționale), iar în această listă au șansa să ajungă cele mai moderne medicamente cu un succes terapeutic înalt.

„Astfel, vom elimina drumurile inutile ale pacienților spre Chișinău, vom aduce medicamentele mai aproape de ei, și în același timp vom oferi acces la un număr mai mare de DCI moderne. Sănătate tuturora!”, își încheie mesajul ministra Sănătății.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram