Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Papa de la Roma, care a condamnat războiul în repetate rânduri, are „O mare dorință să meargă la Kiev”

24 iulie 2022, ora 20:49
Distribuie:

Papa Francisc a declarat duminică, 24 iulie, că dorește să viziteze Ucraina, în eforturile sale de a încerca să pună capăt unui război de cinci luni, pe care l-a condamnat în mod repetat. „Am o mare dorință să merg la Kiev”, a spus Papa, întrebat despre o posibilă călătorie viitoare în Ucraina. Acesta a vorbit în avionul papal cu jurnaliştii care călătoreau cu el de la Roma în Canada, scrie Reuters.

Niciun papă nu a vizitat vreodată Moscova, iar Francisc a condamnat în repetate rânduri invadarea Ucrainei de către Rusia. Luna trecută, a acuzat implicit Moscova că a purtat un „război de agresiune crud și fără sens”.

Într-un interviu exclusiv la începutul acestei luni, pontiful a declarat pentru Reuters că speră să poată merge la Moscova și Kiev la scurt timp după călătoria sa în Canada.

După interviu, Kremlinul a declarat că nu a avut contacte substanțiale cu Vaticanul cu privire la o potențială vizită, în timp ce Ucraina și-a reînnoit invitația către pontif.

Papa a zburat duminică spre Edmonton, capitala Albertei, la începutul unei călătorii în Canada în care își propune să-și ceară scuze pentru rolul Bisericii Romano-Catolice în școlile rezidențiale în care mulți copii indigeni au fost abuzați.

„Aceasta este o călătorie de penitență. Să spunem că acesta este spiritul său”, a spus el reporterilor în comentariile sale tradiționale de la începutul zborului.

Vizita de o săptămână va include cel puțin cinci întâlniri cu oameni nativi, deoarece papa își îndeplinește promisiunea de a-și cere scuze pe teritoriul lor de origine pentru rolul Bisericii în școlile sancționate de stat, care au încercat să șteargă culturile indigene.

Va fi, de asemenea, un test al sănătății Papei. A fost nevoit să anuleze o călătorie în Republica Democrată Congo și Sudanul de Sud la începutul lunii iulie din cauza unei probleme la genunchi care l-a forțat recent să folosească un scaun cu rotile și un baston.

În ciuda rănii la genunchi, papa, în vârstă de 85 de ani, era bine dispus și i-a salutat, și a glumit cu membrii presei.

Deși inițial, au existat îndoieli cu privire la faptul că se va deplasa prin secțiuni ale aeronavei, el a spus „Cred că pot face asta” și a mers normal, sprijinindu-se cu un baston.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Papa Francisc, apel către comunitatea internațională: „Sunt aproape de Ucraina, care se află zilnic sub ploi de rachete”

17 iulie 2022, 21:07

Papa Francisc merge în Canada, la un "pelerinaj de pocăinţă" pentru vindecarea răului, făcut indigenilor

17 iulie 2022, 19:07

Papa Francisc a glumit despre durerea sa de genunchi, stârnind hohote de râs: „Știți de ce am nevoie? De puțină tequila”

16 mai 2022, 22:05

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram