Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

politic

PAS a rămas fără un deputat în Parlament: Cine ar putea ocupa fotoliul lui Vladimir Bolea

29 iulie 2022, ora 13:53
Distribuie:

Deputații au luat act de cererea de demisie depusă de către deputatul din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Vladimir Bolea, vineri 29 iulie. Prin urmare, se declară vacant un mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Vladimir Bolea și-a depus cererea de demisie la data de 28 iulie, după ce a fost numit ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare.

În conformitate cu Legea despre statutul deputatului în Parlament, mandatul vacant va fi atribuit supleantului imediat următor de pe lista concurentului electoral. Respectiv, Svetlana Dimitrioglo este cea care au urma să devină deputată din partea Partidului Acțiune și Solidaritate în Parlament.

Svetlana Dimitrioglo este membră PAS, iar în prezent activează în calitate de manager de proiecte în cadrul unei Companii de Consultanță Internațională

Experiența profesională:

2019 – 2021 – Manager de Dezvoltare a Industriei Ușoare din Moldova, Proiecte de Asistență Tehnică
2013 – 2019 – Manager de Dezvoltare, DevelopmentAid.org
2010 – 2012 – Manager pe Vânzări, ImproCorp Group.

Dimitrioglo a studiat la Academia de Studii Economice, București, România, și are Master în Antreprenoriat Digital și Inovații.

Potrivit alegeri.md, în declarația de avere pentru anul 2019-2022, Svetlana Dimitrioglo indica că a obținut din activitatea la „Chemonics International”, un salariu de peste 604 mii de lei, iar din activitatea la „ISight Partners SRL” a ridicat un salariu de peste 207 mii de lei.

Svetlana Dimitrioglo a indicat în declarația sa de avere că deține șase bunuri imobile, inclusiv nefinalizate, însă valoarea pe piață a bunului fiind neestimată.

TV8.md reamintește că deputatul PAS, Vladimir Bolea a fost numit pe 8 iulie, în funcția de ministru al Agriculturii, după ce Viorel Gherciu a fost demis.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

R. Moldova are un nou ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare: Vladimir Bolea a depus jurământul

08 iulie 2022, 08:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram