/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

social

Percheziții într-un dosar de spălare a banilor: Peste 5 milioane de lei, obținuți ilegal și o persoană reținută

27 iulie 2022, ora 10:07
Distribuie:

Percheziții în peste 10 locații, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul spălării banilor, au fost efectuate marți, 26 iulie, de Procuratura Anticorupție în comun cu angajații INI din cadrul IGP al MAI. Mai multe persoane, din raza municipiului Chișinău, au pus la cale și au creat o schemă frauduloasă de legalizare a mijloacelor financiare obținute din surse ilicite de venit. Într-o perioadă de un an și jumătate, bănuiții au obținut ilegal suma de cel puțin 5.334.907 lei.

În rezultatul perchezițiilor efectuate, au fost ridicate mai multe documente, suporturi tehnice de stocare a informațiilor, ștampile și alte obiecte care au legătură cu dosarul penal investigat și care urmează a fi cercetate în cumul cu alte probe administrate pe caz, iar procurorii au reținut o persoană pe un termen de 72 de ore.

În acest sens, aceștia au creat și înregistrat mai multe persoane juridice pe fondatori diferiți, companiile însă erau gestionate de fapt de una și aceeași, acestea având adrese comune la subdiviziunile în care își desfășoară activitatea, fiind amplasate pe 3 adrese în municipiul Chișinău.

În continuare, banii uneia din aceste companii care presta servicii IT, proveniți din evitarea achitării taxelor și impozitelor la stat, precum și din tranzacții fictive încheiate cu alte entități juridice, sub pretextul prestării acesteia de către alte companii implicate în această schemă prejudiciabilă a serviciilor de vulcanizare, de ornamentare și de altă natură, erau transferate fictiv între persoanele juridice investigate, astfel banii respectivi erau introduși ulterior în circuitul legal.

În acest context, ținem să asigurăm că, investigațiile penale pe acest caz se efectuează în limitele legislației procesual penale, cu respectarea tuturor drepturilor și libertăților persoanelor vizate, cu asigurarea principiului prezumției de nevinovăție, confidențialității urmăririi penale, respectării vieții private și a datelor cu caracter personal.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram