Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Peskov anunță că Rusia este „pregătită” pentru negocieri cu Ucraina, însă doar „în propriile condiții”

03 august 2022, ora 17:20
Distribuie:

Federația Rusă ar fi gata să reînceapă negocierile cu Ucraina, însă doar „în propriile sale condiții”, a declarat miercuri, 3 august, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus Vladimir Putin, scrie Interfax, citat de Agerpres.

„Este adevărat, Rusia este pregătită pentru o soluţie negociată în propriile noastre condiţii”, a afirmat Peskov în conferinţa sa de presă zilnică, răspunzând la o întrebare despre vizita fostului cancelar german Gerhard Schröder la Moscova, în urma căreia politicianul social-democrat a declarat că Rusia doreşte o „soluție negociată” în privința războiului din Ucraina.

Potrivit lui Peskov, condiţiile Moscovei pentru oprirea acţiunii militare „sunt bine cunoscute”.

„Aceste condiții au fost convenite la Istanbul şi de către negociatorii ambelor părţi”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, referindu-se la ultima întâlnire dintre reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei în metropola turcă în luna martie.

„După aceea, partea ucraineană a respins consensul şi a abandonat calea negocierilor ”, a adăugat Peskov, în condiţiile în care Kievul denunţase la acel moment că Moscova doar mimează nişte discuţii, fără niciun fel de armistiţiu şi o delegaţie puţin reprezentativă trimisă pentru a negocia cu partea ucraineană.

Întrebat dacă Schröder, despre care se ştie că este apropiat de preşedintele rus, ar putea media între Rusia şi Ucraina în vederea organizării de noi negocieri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că politicianul german nu şi-a exprimat o astfel de dorinţă.

TV8.md reamintește că pe 24 februarie, Rusia a declanşat o invazie pe scară largă în Ucraina, denumind-o drept „operaţiune militară specială”. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Război în Ucraina, ziua 161: Kremlinul trimite medici ruși în Ucraina. Situația de la Zaporojie - scăpată de sub control

03 august 2022, 12:08

Ultimatumul Rusiei pentru a opri războiul din Ucraina: Lista celor ȘASE condiții ale lui Putin

11 martie 2022, 10:03

/VIDEO/ Zelenski: „Ucraina nu poate îndeplini ultimatumul Rusiei. Ar trebui să ne extermine pe toți”

21 martie 2022, 18:03

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram