/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

economic

Peste 34 de milioane de lei, alocate pentru finanțarea partidelor în 2021. 4 partide au fost sancționate pentru abateri

28 iulie 2022, ora 16:58
Distribuie:

34.150.500 lei au fost alocați pentru finanțarea partidelor politice în anul 2021. Suma a fost anunțată la ședința Parlamentului de joi, 28 iulie, de către vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Pavel Postica. 

Totodată, pentru abaterile constatate de CEC pe parcursul anului 2021, au fost aplicate sancțiuni pentru patru partide politice, care au fost lipsite de subvenții de la stat pentru o perioadă de la șase luni la un an. 

De asemenea, cinci partide politice au fost obligate să întoarcă în bugetul de stat contravaloarea donațiilor încasate contrar legii. Este vorba despre formațiunile care au încasat donații de la persoanele juridice cu datorii la bugetul de stat sau care au avut încheiate contracte de achiziții publice cu persoanele respective în ultimii trei ani. Totodată, 30 de partide politice au primit atenționări.

În primul semestru al anului 2021, 42 de partide politice au prezentat rapoartele financiare. Potrivit datelor, doar 35 au respectat termenul legal.

În baza raportului prezentat, Comisia Electorală Centrală a reiterat necesitatea de îmbunătățire a legislației pentru a responsabiliza partidele și a introduce răspunderea juridică, în cazul în care partidele politice nu își raportează finanțele.

Potrivit legislației, subvențiile din partea statului sunt acordate partidelor politice în funcție de rezultatele scrutinelor electorale.

 Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Peste 600.000 de lei pentru vizitele de lucru ale deputaților în doar trei luni: Cea mai scumpă deplasare

27 iulie 2022, 13:07

/DOC/ Banii cheltuiți de Maia Sandu în ultimele cinci vizite peste hotare: Zero lei pentru deplasarea în Ucraina

04 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram