Război în Ucraina, ziua 166: Rusia, pregătită pentru o vizită a AIEA la Zaporojie. Kievul a primit sisteme Gepard

social

/FOTO/ Peste 50 de copii refugiați au vizitat IGSU: Au avut parte de activități interactive, iar la final s-au ales cu cadouri

05 august 2022, ora 10:13
Distribuie:

Peste 50 de copii cu vârsta cuprinsă între 3-15 ani, dar și 30 de maturi refugiați din Ucraina au avut parte de activități interactive în domeniul bazele securității vieții. Acțiunile au fost realizate în cadrul Direcției regionale căutare-salvare nr.2 din municipiul Bălți a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Aici, salvatorii și pompierii au organizat și desfășurat mai multe ateliere informative și activități interactive în vederea prevenirii situațiilor de risc și excepționale. Astfel, copiii au fost instruiți la capitolul respectării regulilor de apărarea împotriva incendiilor, dar și regulilor de protecție personală și acțiunile necesare în caz de situații de urgență. 

O atenție deosebită a fost acordată și scăldatului în perioada estivală, minorii fiind îndemnați să nu intre în apă de unii singuri, să meargă la scăldat însoțiți de maturi și numai în locurile dotate cu stații de salvare. 

Totodată, copiii au avut posibilitate de a-și forma unele deprinderi în vederea acordării primului ajutor medical. Mai mult, minorii au primit emoții pozitive de la mânuirea tehnicii din dotare și de la probarea uniformei pompierilor. Atmosfera interactivă a fost întreținută și de implicarea micuților în lichidare unor focare improvizate, iar la finalul activităților participanții au primit cadouri și dulciuri.

Scopul activităților realizate de angajații IGSU este de a-i informa și a-i ghida pe copii să reacționeze corect în situații de criză.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram