Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

social

Peste 670 de cetățeni din Ucraina s-au angajat în câmpul muncii în RM: Topul locurilor de muncă ocupate

Foto: Facebook/ Maia Sandu
30 iulie 2022, ora 14:06
Distribuie:

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) informează că circa 676 de cetățeni din Ucraina, dintre care 523 de femei și 153 bărbați s-au angajat în câmpul muncii în Republica Moldova. Cei mai mulți cetățeni ucraineni înregistrați în evidenţele ANOFM sunt angajați în: Chișinău, Bălți, Ungheni și Cahul.

Conform angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat locuri de muncă în următoarele profesii: programator, inginer, cusător, vânzător, vânzător-consultant, bucătar, chelner, medic, educator, montator subasamblare, infirmieră, operator in sectorul de producere, agent servicii client, manager diverse domenii, operator introducere date, altele.

Potrivit ANOFM, 140 angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 2197 de locuri de muncă vacante disponibile pentru aceste persoane.

Totodată, 370 de cetățeni ucraineni s-au înregistrat în evidențele subdiviziunilor teritoriale din subordinea ANOFM pentru a primi suport la angajare.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă cetățenilor ucraineni înregistrați în evidențe următoarele servicii gratuite: informații privind locurile de muncă vacante; date de contact ale angajatorilor; ghidare și suport la angajare.

Angajatorii, care au angajat cetățeni din Ucraina, au obligația de a informa despre aceasta în termen de cinci zile de la data încheierii contractului de muncă, către ANOFM prin următoarele modalități: în format electronic la adresa de email: angajare_ua@anofm.md sau pe suport de hârtie prezentat la sediul subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă ale ANOFM

Adresele și datele de contact ale subdiviziunilor teritoriale pentru ocuparea forței de muncă le găsiți pe pagina web a ANOFM:  https://www.anofm.md/ro/subdiviziuni

Informații și consultații cu referire la notificare pot fi obținute telefonând la Centrul de apel al ANOFM la numărul: 0 8000 1000. Program de muncă: luni - vineri, orele 8:00 - 16:30.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram