Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

Peste 800 de tineri vor fi încorporați în Armata Națională în luna iulie

27 iulie 2022, ora 09:47
Distribuie:

În Armata Naţională se desfășoară procesul de încorporare în serviciul militar în termen. Potrivit şefului Centrului Gestionare Resurse de Mobilizare și a efectivului Armatei Naționale, colonel Octavian Druţă, în perioada 25-28 iulie, curent, vor fi încorporați peste 830 de recruţi pentru îndeplinirea serviciului militar în termen.

Recruţii au trecut expertiza medico-militară, efectuată de către comisiile de specialitate de pe lângă organele administrativ-militare teritoriale, pentru stabilirea aptitudinii tinerilor pentru serviciul obligatoriu. După repartizarea în unitățile militare, aceştia vor urma un curs de instruire iniţială la poligoane cu durata de patru săptămâni, după care vor depune jurământul de credinţă Patriei.

În perioada 19-20 iulie curent, peste 800 de soldați care au executat serviciul militar în termen timp de 12 luni au fost trecuți în rezervă. Serviciul militar în termen în Armata Națională durează 12 luni.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram