Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

/VIDEO/ Poliția confirmă că a identificat unul din autorii alertelor cu bombă: „Este cercetat de organul de urmărire penală”

26 iulie 2022, ora 14:26
Distribuie:

Poliția confirmă că a identificat unul din autorii celor două alerte cu bombă, astfel, acesta „este cercetat de organul de urmărire penală”. Asta după ce în ultimele 24 de ore, Poliția a înregistrat două alerte false despre plasarea de obiecte explozive în 43 de locații, dintre care 23 în Chișinău, 13 în Bălți și 7 în UTA Găgăuzia. 

„Informăm că pe parcursul anului 2022, au fost înregistrate 43 de comunicări mincinoase despre plasarea de obiecte explozive la 207 obiective. Angajații Inspectoratului General al Poliției au intervenit cu verificări de securitate la toate locațiile. În urma verificărilor, nici o informație nu s-a confirmat obiectiv”, precizează Poliția.

Totodată, organele de drept dă asigurări că a investigat originea apelurilor, atât telefonice cât și prin intermediul poștei electronice. 

„Apelurile telefonice sau dovedit a fi din țară, iar mesajele transmise pe adresa electronică sunt din afara țării, fapt care presupune implicarea în procesul de investigare a organizațiilor internaționale de suport”, mai precizează reprezentanții Poliției.

Potrivit Poliției, ofițerii de investigație și de urmărire penală au acumulat probatoriul pe toate cazurile înregistrate și au înaintat probele către Procuratura Generală.

Persoana culpabilă de asemenea infracțiuni riscă amendă de la 27500 până la 42500 de lei, 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau închisoare de până la 2 ani.

Reamintim că în cadrul unei emisiunii TV, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp a declarat că autorii alertelor cu bombă, înregistrate în ultimele săptămâni, au fost identificați. 

„Din câte cunosc, dar asta Ministerul de Interne trebuie să o spună public, persoanele care fac aceste alerte au fost identificate. Știu că se conlucrează cu serviciile omoloage din țara în care au fost identificați”, a declarat Lilian Carp luni seară, 25 iulie, într-o emisiune de la Jurnal TV. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un deputat susține că autorii alertelor cu bombă au fost identificați. „Asta MAI trebuie să o spună public”

26 iulie 2022, 13:07

Igor Grosu, despre alertele cu bombă: „Cei care sunt puși pe rele o să fie mânțăniți din partea legii”

21 iulie 2022, 11:07

Alertele cu bombă din 5 iulie: Denunțurile false vor fi examinate într-o procedură unică, sub conducerea PCCOCS

14 iulie 2022, 14:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram