Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

politic

/FOTO/ Popescu s-a întâlnit cu un oficial al ONU: Agenția e gata să sprijine autoritățile în cazul unui nou val de refugiați

03 august 2022, ora 09:44
Distribuie:

Nicu Popescu s-a întâlnit cu Francesca Bonelli, reprezentantă de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în țara noastră, cu prilejul începerii mandatului în noua funcție. În cadrul discuțiilor, cei doi s-au referit la prioritățile țării noastre de cooperare în sprijinul eforturilor guvernului de gestionare a crizei umanitare generată de război.

„Am mulțumit pentru participarea recentă în cadrul Platformei de sprijin a Republicii Moldova desfășurată la București, precum și pentru asistența oferită instituțiilor publice în vederea fortificării capacităților instituționale de răspuns la criza de refugiați”, a scris ministrul de Externe pe pagina sa de Facebook. 

Popescu a precizat că s-au referit în special la refugiaţii vulnerabili, persoanele cu dizabilităţi, victime ale violenţei sau traficului de persoane. 

Oficialul ONU a subliniat că agenția este gata să sprijine autoritățile şi în cazul unui nou val de refugiaţi.

„Am exprimat deschiderea deplină în promovarea eforturilor conjugate în vederea depășirii implicațiilor crizei de refugiați”, a conchis Nicu Popescu.

Popescu i-a cerut ministrului de Externe al Irlandei un acord privind conversia permiselor de conducere

20 iulie 2022, 11:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram