Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

social

Preotul de la Glodeni, care ar fi încercat să violeze un copil de 12 ani, plasat în arest pentru 30 de zile

Foto: nordnews.md
27 iulie 2022, ora 16:11
Distribuie:

Preotul de la Glodeni care ar fi încercat să violeze un minor în vârstă de 12 ani, după ce l-ar fi plimbat cu mașina prin localitate, a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. O decizie în acest sens a fost adoptată miercuri, 27 iulie, de magistrații Judecătoriei Glodeni.

După ce cazul a început a fi mediatizat, preotul a fost lipsit de dreptul de a sluji în biserică. Mai exact, un decret care prevede acest lucru a fost semnat în data de 26 iulie de arhiepiscopul de Bălți și Fălești, Marchel. 

„Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întâmplate, pentru a lua hotărâre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se menționează în decretul semnat de Marchel.

Potrivit nordnews.md, preotul care slujea în satul Cuhnești, l-ar fi invitat pe copil la el acasă după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. Cazul i-a stupefiat pe localnici, care cer o pedeapsă dură pentru preot.

Reprezentanții Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove nu au răspuns la telefon pentru a comenta comportamentul preotului. Iar Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, cu care părintele bănuit a ținut mai multe slujbe, a evitat să vorbească cu jurnaliștii. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Un preot de la Glodeni, reținut după ce ar fi încercat să violeze un minor. Sătenii, stupefiați: „Om fără minte”

27 iulie 2022, 11:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram