Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

Preotul de la Glodeni, care ar fi încercat să violeze un minor, lipsit de dreptul de a sluji în biserică

27 iulie 2022, ora 12:20
Distribuie:

Preotul de la Glodeni, reținut de oamenii legii după ce ar fi încercat să violeze un minor în vârstă de 12 ani, după ce l-ar fi plimbat cu mașina prin localitate, a fost lipsit de dreptul de a sluji în biserică. Un decret care prevede acest lucru a fost semnat în data de 26 iulie de arhiepiscopul de Bălți și Fălești, Marchel. 

„Pe parcurs, în conformitate cu Canonul nr.6 (II-lea Sobor Ecumenic), Judecata Eparhială va cerceta circumstanțele în care s-au petrecut cele întâmplate, pentru a lua hotărâre definitivă, care va viza aflarea dânsului în rândul preoțimii”, se menționează în decretul semnat de Marchel.

Potrivit nordnews.md, preotul care slujea în satul Cuhnești, l-ar fi invitat pe copil la el acasă după ce duhovnicul ar fi petrecut cu niște săteni pe malul Prutului, unde ar fi consumat și băuturi alcoolice. Cazul i-a stupefiat pe localnici, care cer o pedeapsă dură pentru preot. Oamenii spun că preotul care ar fi fost în trecut călugăr, ar fi fost dat afară în urma unui caz similar. Informația nu este însă confirmată. 

Un preot de la Glodeni, reținut după ce ar fi încercat să violeze un minor. Sătenii, stupefiați: „Om fără minte”

27 iulie 2022, 11:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram