Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Președinta condamnă atacul asupra închisorii din Olenivka: „Solicităm sancțiuni interaționale”

30 iulie 2022, ora 16:59
Distribuie:

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj pe pagina sa de Twitter, unde condamnă cu fermitate bombardarea închisorii din Olenivka, unde potrivit președintelui Ucrainei, peste 50 de prizonierii din batalionul Azovstal ar fi murit.

„Îngroziți și speriați de uciderea de către Rusia a prizonierierilor de război la unitatea de corecție din Olenivka. Acest război nejustificat împotriva Ucrainei este o încălcare gravă a dreptului internațional și a drepturilor omului. Condamnăm ferm acțiunile sale și solicităm investigații și sancțiuni internaționale”, scrie președinta în mesajul său.

TV8.md reamintește că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că bombardarea închisorii din regiunea Donețk, în care se aflau soldați ucraineni, a fost o „crimă de război deliberată a Rusiei”. Potrivit acestuia, în urma atacului peste 50 de prizonieri și-ar fi pierdut viața.

De cealaltă parte, anterior, Moscova acuză Kievul că a comis bombardamentelul, acuzație pe care Kievul a negat-o și a spus că Rusia încearcă astfel să-și acopere dovezile de tortură.

Statul major al forțelor armate ucrainene a cerut ONU și Crucea Roșie să investigheze decesele.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8

Război în Ucraina, ziua 157: Atac cu rachete la Harkov și Nikolaev. Rusia impune noi sancțiuni pentru 32 de oficiali

30 iulie 2022, 16:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram