Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

economic

Prim-ministra Gavrilița cere grăbirea procesului de acordare a compensațiilor pentru beneficiarii „Prima Casă”

25 iulie 2022, ora 09:59
Distribuie:

Premierul Natalia Gavrilița cere grăbirea procesului de acordare a compensațiilor pentru beneficiarii proiectului „Prima Casă”. În cadrul ședinței Guvernului de luni, 25 iulie, prim-ministra i-a solicitat ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi ca regulamentul privind acordarea compensațiilor să fie publicat până la sfârșitul acestei zile.

Budianschi a dat asigurări că documentul este gata pentru avizare. 

„Vă rugăm să-l prezentați astăzi ca să existe o previzibilitate pentru ca toți actorii să știe cum va avea loc această compensare. Noi am anunțat-o, dar până când nu este adoptat actul normativ oamenii nu știu cum să acționeze. Eu aș ruga în primul rând să fie publicat, eu vreau asta să se întâmple în regim de urgență, ca miercuri să punem pe ordinea de zi”, a spus Natalia Gavrilița.

La mijlocul acestei luni, Guvernul a anunțat că va oferi compensații beneficiarilor programului „Prima Casă”. Potrivit ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, valoarea compensației va fi în mărime de 50% din diferența ratei lunare majorate și a ratei lunare anterioare.

Totodată, se va plafona creșterea ratei dobânzii la 4% (puncte procentuale) timp de 6 luni, și 6% (puncte procentuale) timp de 12 luni consecutive. Pentru perioada iulie-decembrie 2022, această măsură va reduce creșterea dobânzii cu circa un sfert, față de condițiile curente ale programului Prima casă.

Programul „Prima Casă”: Guvernul va compensa 50% din diferența ratei lunare majorate și a ratei lunare anterioare

13 iulie 2022, 10:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram