Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

politic

Prim-ministra merge joi în Parlament, pentru a cere prelungirea stării de urgență. „Situația e imprevizibilă”

28 iulie 2022, ora 09:37
Distribuie:

Prim-ministra Natalia Gavrilița merge joi, 28 iulie, în Parlament, pentru a cere deputaților să sprijine prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile, în legătură cu războiul din țara vecină, Ucraina. Potrivit premierului, măsura este necesară în contextul menținerii riscurilor pentru țară.

În Ucraina e război. Situația e imprevizibilă. În contextul plecării Parlamentului în vacanță și menținerii riscurilor pentru țara noastră, se impune decizia de a asigura la Chișinău o putere mandatată cu toate instrumentele pentru gestionarea unor crize. Doar un om care dorește ca țara noastră să fie vulnerabilă ar vota contra. De aceea așteptarea mea e că vom avea suport unanim”, a punctat Gavrilița.

Autoritățile de la Chișinău au instituit stare de urgență în țară la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina. De atunci, starea de urgență a fost prelungită de mai multe ori, deși opoziția parlamentară s-a opus vehement. Potrivit BCS și PP Șor, războiul din țara vecină nu reprezintă un pericol pentru Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram