Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Prima execuţie din acest an din Japonia - Un bărbat care în 2008 a ucis şapte persoane, spânzurat în celulă

Foto: BBC
26 iulie 2022, ora 08:30
Distribuie:

Japonia a executat un bărbat în vârstă de 39 de ani care a ucis şapte persoane la Tokio în 2008, în timpul unui atac. Tomohiro Kato a comis una dintre cele mai şocante crime în masă din istoria recentă a ţării. Avea 25 de ani când a intrat cu camionul într-o mulţime de pietoni, în cartierul comercial Akihabara, ucigând trei persoane.

El a înjunghiat trecătorii cu un pumnal, ucigând alţi patru şi rănind opt.

Bărbatul a fost reţinut de poliţie la faţa locului şi în timpul procesului şi-a recunoscut crimele, spunând că a fost supărat din cauza bullying-ului online, scrie hotnews.

Crima sa a stârnit multe dezbateri în societatea japoneză din acea vreme cu privire la crimele întâmplătoare, influenţa mediului online şi eşecul în ceea ce priveşte sprijinul pentru sănătatea mintală a tinerilor.

Marţi, presa japoneză a raportat că Kato, acum în vârstă de 39 de ani, a fost spânzurat în centrul de detenţie din Tokio.

Este prima execuţie din acest an din Japonia. Trei persoane au fost spânzurate în decembrie anul trecut şi peste 100 de deţinuţi sunt condamnaţi la moarte.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram