/VIDEO/ Război în Ucraina, ziua 177: Bombardamente în Crimeea și alertă la Zaporojie. Exploziile ar fi avut impact psihologic major asupra lui Putin

externe

Prima navă cu cereale din Ucraina nu a ajuns încă la Istanbul cum era programat: Care este motivul

02 august 2022, ora 13:55
Distribuie:

Prima navă cu cereale din Ucraina care a plecat luni, 1 august, din Odesa, nu a ajuns încă la Istanbul cum era programat. Transportul este întârziat din cauza vremii nefavorabile, scrie CNN. Vremea rea ​​întârzie primul transport cu cereale din Ucraina de la începutul invaziei, notează Digi24.

Nava înaintează mai încet decât se estima, din cauza vremii nefavorabile, potrivit Centrului Comun de Coordonare (JCC) din Istanbul.

JCC a transmis că nava Razoni urmează să ajungă la Istanbul marți seara sau miercuri dimineața.

Nu sunt programate încă alte plecări ale navelor cu cereale din Ucraina, a adăugat JCC.

Prima navă încărcată cu cereale ucrainene a plecat luni din portul Odesa, conform acordului semnat la Istanbul cu Rusia.

Nava cargo Razoni sub pavilion Sierra Leone, care este încărcată cu porumb, se va îndrepta spre Liban, a transmis ieri Ministerul turc al Apărării.

Vasul ar fi urmat să ajungă la intrarea în strâmtoarea Bosfor marţi la prânz, estima firma Yörük Isik, specializată în urmărirea mişcărilor navelor în Bosfor şi în regiune.

Mai mulți oficiali din cadrul administraţiei prezidenţiale ucrainene spuneau că la cheiurile porturilor din Marea Neagră sunt 17 nave încărcate cu 600.000 de tone de marfă. Dintre ele, 16 nave sunt încărcate cu cereale ucrainene cu o greutate de aproximativ 580.000 de tone.

Exporturile de cereale din Ucraina prin Marea Neagră, deblocate: Prima navă cu porumb a părăsit portul Odesa

01 august 2022, 11:08

Prima navă cu cereale va pleca din Ucraina la sfârșitul săptămânii: Vasele vor circula pe o rută care nu a fost minată

27 iulie 2022, 14:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram