Război în Ucraina, ziua 173: Parlamentul Ucrainei a prelungit Legea marțială și a mobilizării generale. Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți

externe

Primele nave care exportă cereale ucrainene, ar putea să-și înceapă în curând, deplasările din porturi

25 iulie 2022, ora 22:40
Distribuie:

Primele nave care exportă cereale ucrainene din porturile aflate la Marea Neagră ar putea să-și înceapă deplasările în câteva zile în baza unui acord convenit vineri de Ucraina, Rusia, Turcia și ONU, a declarat luni, 25 iulie, un purtător de cuvânt al Națiunilor Unite, notează Libertatea.

Un centru comun de coordonare va menține legătura cu industria de transport maritim și va publica proceduri detaliate pentru nave în viitorul apropiat, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq. 

Reprezentanții Ucrainei și Rusiei au semnat vineri un acord susținut de ONU, care va permite exportul a milioane de tone de cereale din porturile blocate de la Marea Neagră, evitând astfel amenințarea unei crize alimentare globale catastrofale. 

Acordul semnat azi include trei porturi ucrainene, inclusiv Odesa, va implica un centru comun de coordonare înființat la Istanbul și coridoare sigure pentru transportul maritim comercial. Cu toate acestea, la o zi după semnarea acordului, Rusia a atacat cu rachete portul Odesa, într-o acțiune pe care Occidentul a condamnat-o. 

În replică, ministrul de externe rus Serghei Lavrov a transmis că acordul privind reluarea exporturilor de cereale nu exclude atacuri asupra obiectivelor militare din Odesa. Aproximativ 20 de milioane de tone de cereale sunt blocate în Ucraina, unde recoltarea producției de vară este în plină desfășurare.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Acordul semnat de Rusia și Ucraina la Istanbul dă roade. Prețul grâului a început să scadă

23 iulie 2022, 10:07

Rusia și Ucraina au semnat Acordul privind reluarea exporturilor de cereale din porturile blocate de la Marea Neagră

22 iulie 2022, 18:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram