Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Primul mesaj al lui Pelosi după ce a aterizat în Taiwan: Lumea se confruntă cu o alegere între autocrație și democrație

Foto: AlJazeera
02 august 2022, ora 19:27
Distribuie:

Șefa Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a postat pe Twitter fragmente dintr-un comunicat emis în momentul în aterizării sale la Taipei, pe fundalul tensiunilor dintre Taiwan și China, scrie G4media. Este prima vizită oficială în Taiwan a unui președinte al Camerei Reprezentanților a Statelor Unite în ultimii 25 de ani. 

Vizita delegației noastre din Congres în Taiwan onorează angajamentul de neclintit al Americii de a sprijini democrația vibrantă din Taiwan”.

„Vizita noastră face parte din călătoria noastră mai amplă în Indo-Pacific – inclusiv în Singapore, Malaezia, Coreea de Sud și Japonia – axată pe securitatea reciprocă, parteneriatul economic și guvernanța democratică. Discuțiile noastre cu conducerea Taiwanului se vor concentra pe reafirmarea sprijinului nostru pentru partenerul nostru și pe promovarea intereselor noastre comune, inclusiv pe promovarea unei regiuni Indo-Pacific libere și deschise. Solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de locuitori din Taiwan este mai importantă astăzi ca niciodată, în condițiile în care lumea se confruntă cu o alegere între autocrație și democrație”.

  • „Vizita noastră este una dintre mai multe delegații ale Congresului în Taiwan – și nu contrazice în niciun fel politica de lungă durată a Statelor Unite, ghidată de Legea privind relațiile cu Taiwanul din 1979, de Comunicatele comune SUA-China și de cele Șase Asigurări. Statele Unite continuă să se opună eforturilor unilaterale de a schimba status quo-ul”.
Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram