Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

Primul mesaj al Veronicăi Dragalin, șefă a PA: Trebuie să aplicăm legea în mod egal, indiferent de afiliere politică

01 august 2022, ora 15:26
Distribuie:

„Trebuie să aplicăm în mod egal, indiferent de afiliere politică, statut sau relații sus-puse”. Este mesajul noii șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, transmis colegilor săi, după ce a fost prezentată oficial colectivului. Șefa PA a vorbit despre prioritățile sale în această funcție. 

„În primul rând, acțiunea - noi suntem cei ce putem trage la răspundere hoții, cu siguranță vor fi obstacole dar împreună vom reuși să le depășim. În al doilea rând, egalitatea - trebuie să aplicăm legea în mod egal indiferent de afiliere politică, statut sau relații sus-puse. Și în al treilea rând, transparența - trebuie să comunicăm cu publicul ca oamenii să aibă încredere în noi”, a declarat Veronica Dragalin.

Procurorul-șef Anticorupție, Veronica Dragalin a menționat că speră să aducă o perspectivă și o energie nouă, dar se bazează pe experiența și expertiza colegilor. 

„Vă promit că mereu o să am o atitudine pozitivă și vă asigur că sunt și voi rămâne o persoană optimistă, onestă și integră. Scopul meu este să vă câștig încrederea și respectul ca și colegi și sper ca împreună să putem câștiga încrederea și respectul societății în instituția noastră”, a menționat șefa PA.

Veronica Dragalin, noua șefă a Procuraturii Anticorupție, își începe activitatea în cadrul instituției, luni, 1 august. Aceasta a fost deja prezentată colectivului alături de care urmează să muncească. 

Veronica Dragalin a devenit șefă a Procuraturii Anticorupție după ce a câștigat concursul pentru această funcție. Aceasta a luat cel mai mare număr de puncte la proba interviului. 

Jurist de profesie, Veronica Dragalin a declarat în timpul probei interviului că printre prioritățile sale se numără pedepsirea celor care au furat statul, întoarcerea banilor furați înapoi cetățenilor și creșterea credibilității societății în Procuratură.

Procurora  are o experiență în urmărirea penală a peste 300 de cazuri, în efectuarea anchetelor, inclusiv pentru infracțiuni de corupție, mită, fraude bancare spălare de bani, organizații criminale corupte. Este procurora care a condus și coordonat urmărirea și acuzațiile penale de luare de mită împotriva unui consilier municipal și a unui viceprimar al orașului Los Angeles, acuzații de obstrucționare împotriva altui consilier municipal al orașului Los Angeles.

Potrivit CV-ului, aceasta deține o vastă experiență în investigații internaționale, inclusiv pentru încălcarea legii privind corupția în străinătate (FCPA), solicitări conform tratatului de asistență judiciară reciprocă (MLAT), și solicitări de la Interpol, precum și experiență în instanțe de judecată cu juriu și cu judecător, și procese de apel, inclusiv informare și argumentare orală înaintea Curții de Apel a Circuitului Nouă.
 

Ultima Oră! Veronica Dragalin este noua șefă a Procuraturii Anticorupție: Robu a semnat ordinul de numire în funcție

15 iunie 2022, 17:06

A lăsat SUA ca să lupte cu corupția de la Chișinău. Veronica Dragalin își începe activitatea la șefia PA

01 august 2022, 10:08

Eurodeputatul Mureșan, despre venirea lui Dragalin la șefia PA. „Exact ce avea nevoie Republica Moldova acum”

01 august 2022, 12:08

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram