Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

social

Procurorii solicită 10 ani de închisoare pentru Ion Șoltoianu, care a amenințat cu arma un tânăr care-și plimba câinele

28 iulie 2022, ora 10:55
Distribuie:

Procurorii PCCOCS au solicitat o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru fostul sportiv Ion Șoltoianu, care, în martie anul curent a încercat să tragă cu arma într-un tânăr care își plimba câinele. Solicitarea procurorilor include și pedeapsa pentru păstrarea de muniții și arme de către acesta.

Totul s-a întâmplat în scara unui bloc. În scara blocului era un grup din 5 persoane, cu vârstele cuprinse între 23 și 50 de ani, unul dintre ei având câinele cu el, pe care l-a scos la plimbare. Atunci, Șoltoianu s-a arătat deranjat de prezența câinelui și, după un schimb de replici, a scos arma și a îndreptat-o spre persoana ieșită cu câinele la plimbare.

În prezent, deși inculpatul continuă să fie ținut în arest preventiv, iar probatoriul a fost deja prezentat, instanța de judecată a stabilit următoarea ședință peste trei luni, după revenirea magistratului din concediul de odihnă.

TV8.md reamintește că fostul kickboxer a fost condamnat în octombrie 2013 la 14 ani de închisoare, după ce în 2011, l-a împușcat pe fostul polițist și om de afaceri Ion Stratulat, la o terasă din centrul Capitalei. Șoltoianu a fugit de la locul crimei, dar fost prins câteva zile mai târziu la Varnița. 

Şoltoianu declara că, după ce a devenit acţionar în 2008, Stratulat se împotrivea constant susţinerii financiare a clubului sportiv. După o serie de discuţii aprinse la terasa restaurantului, Şoltoianu a scos arma şi a tras trei focuri dintr-o armă deținută legal.

De altfel, Șoltoianu a fost condamnat în total pe trei capete de acuzare: omorul lui Stratulat, păstrare ilegală de arme și șantaj asupra omului de afaceri Ghenadie Calaraș, pe care l-a forțat să cedeze acțiuni dintr-o afacere cu cazinouri. Șoltoianu a fost eliberat în august 2019, după ce a obținut o hotărâre de judecată prin care „condițiile inumane și degradante” în care a fost deținut au fost compensate prin reducerea termenului de pedeapsă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: https://t.me/tv8

Ion Șoltoianu, condamnat anterior pentru omor, reținut după ce a vrut să tragă într-un tânăr care își plimba câinele

13 martie 2022, 15:03

/FOTO VIDEO/ Ca în anii '90: Filmare cu Ion Șoltoianu, care ar fi estorcat 350.000 de euro și 11 milioane de lei

07 aprilie 2022, 09:04

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram