Război în Ucraina, ziua 169: Imagini din satelit după exploziile din Crimeea. Rușii ar fi respins atacurile de la centrala Zaporojie

social

Procurorul Victor Furtună va examina propria sesizare cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale lui Stoianoglo

05 august 2022, ora 12:32
Distribuie:

Procurorul Victor Furtună a fost desemnat vineri, 5 august, de către Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), pentru a examina propria sesizare cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Sesizarea acestui a fost depusă la CSP în urmă cu două săptămâni, însă ședințele nu au avut loc din lipsă de cvorum. Subiectul dat a fost examinat în ședință închisă.

Potrivit sesizării, Alexandru Stoianoglo, ar deține indirect, prin intermediul fiicei sale, acum în vârstă de 26 de ani, dreptul de proprietate asupra unui apartament cu o suprafață de aproape 135 de metri pătrați, la preț de 824.815 lei, chiar lângă apartamentul în care locuiește împreună cu familia. 

Contractul de vânzare-cumpărare ar fi fost încheiat în 2015 pe numele Cristinei Stoianoglo, care avea atunci doar 19 ani. Procurorul menționează în textul sesizării că potrivit datelor de la Fisc, până la încheierea tranzacției, tânăra ar fi obținut în acel an venituri legale de 400 de lei de la Academia de Studii Economice.

Procurorul precizează că fiica procurorului general suspendat nu ar fi avut venituri legale suficiente pentru a cumpăra locuința care ar valora, în realitate, circa 2,5 milioane de lei. 

Mai mult, beneficiarii efectivi ai bunului imobil ar fi fost Alexandru Stoianoglo și soția sa, Țvetana Curdova. Potrivit declarațiilor de avere ale lui Alexandru Stoianoglo din 2015, pe atunci deputat în Parlament, acesta indica venituri net inferioare prețului de procurare a apartamentului cu pricina. 

TV8.md reamintește că la sfârșitul lunii noiembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că a încheiat urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo pentru depășirea atribuțiilor de serviciu. Mai exact Stoianoglo este acuzat că, la eliberarea din funcție a procurorului Nicolae Chitoroagă, ar fi dispus achitarea îndemnizației de concediere în mărime de peste 160 de mii de lei, prejudiciind astfel bugetul Procuraturii, deoarece, la acel moment, Chitoroagă avea statut de învinuit într-un dosar penal.

Alexandru Stoianoglo a fost reținut la începutul lunii octombrie și tot atunci a fost suspendat din funcție, după ce în biroul de serviciu, dar și în locuința sa au avut loc percheziții. Acesta este învinuit de abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor, corupere pasivă și darea de informații mincinoase. 

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

/DOC/ Stoianoglo ar putea fi cercetat și pentru îmbogățire ilicită. Apartament în Capitală, luat pe numele fiicei

21 iulie 2022, 21:07

Avocat al lui Stoianoglo, despre noua sesizare de la CSP : „Analfabetism juridic. Se vor face de râs”

22 iulie 2022, 12:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram