Război în Ucraina, ziua 169: Rușii au bombardat din nou centrala de la Zaporojie. Nivelul de radiații - în normă

social

/VIDEO/ Protest fără cuvinte: Mulaje de pistoale, în semn de protest față de războiul din Ucraina

25 iulie 2022, ora 21:00
Distribuie:

Protest inedit, într-o subterană din Chișinău, care poartă denumirea a două capitale: Kiev și Moscova. Mai exact, pe panourile cu fotografii din Rusia au fost afișate mai multe mulaje de pistoale, toate îndreptate spre fotografiile din Ucraina. Inițiatorii protestului și-ar fi propus să reconstituie, în acest fel, ziua în care țara vecină a fost bombardată pentru prima dată de forțele armate ruse. Mai mult, autoarea acestei acțiuni a vrut să atragă atenția și asupra crimelor, care au loc în Ucraina și să comemoreze victimele care au decedat în urma atacurilor.

Așa arăta, ieri, pasajul subteran de la intersecția străzii Kiev și bulevardul Moscova. Mai exact, mulajele unor pistoale au fost agățate de panourile cu fotografiile unor obiective turistice importante din Rusia, fiind îndreptate spre cele din Ucraina. Gestul s-a făcut în semn de protest față de războiul pornit de Kremlin contra țării vecine, pe 24 februarie curent, și masacrul care nu mai contenește. Startul a fost dat la 5 dimineața, ora la care primele rachete lansate de forțele ruse au lovit orașul Harkov din Ucraina, acum cinci luni. Ideea aparține tinerei Valeria Barbas:

„Este foarte ușor și foarte comod să stai acasă și să te expui față de ceea ce se întâmplă în țara vecină. Dar nu vei ști niciodată, până nu vei fi în Ucraina. Cel puțin, astăzi, voi încerca să ofer această senzației trecătorilor”.

Astfel, tânără a vrut să atragă atenția trecătorilor asupra ororilor provocate de atacurile forțelor ruse asupra Ucrainei și să condamne acest război sângeros.

Protestul pașnic a fost urmărit de oamenii legii, care au avut grijă ca totul să decurgă fără incidente. La finalul zilei de duminică, mulajele au fost scoase.

Pentru că se află la intersecția bulevardul Moscovei și strada Kiev, subterana poartă denumirea celor două capitale. După reparație aici au fost instalate panouri. Pe de o parte avem cele mai importante obiective turistice din Moscova, de cealaltă parte le avem pe cele din orașul Kiev.

Au trecut cinci luni de când Federația Rusă a atacat Ucraina. Sute de  oameni nevinovați au murit în urma bombardamentelor care nu mai încetează, iar zeci de orașe zac în ruine. Nu este prima manifestație din Chișinău, organizată împotriva ororilor din țara vecină. Multe dintre acestea au avut loc, anterior, în fața Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova.

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram