Război în Ucraina, ziua 173: Explozii la Zatoka: 3 morți și 2 răniți. Rusia dă acordul ca experții AIEA să meargă la centrala din Zaporojie

social

Pus sub învinuire pentru trafic ilegal internaţional de arme și muniții: Valorau circa 9 milioane de lei

27 iulie 2022, ora 11:16
Distribuie:

Factorul de decizie al unei societăți pe acțiuni a fost pus sub învinuire pentru contrabandă cu mărfuri strategice, în 2019-2020. Suma mărfurilor de contrabandă este de peste 2,4 milioane de ruble rusești și peste 400.000 de euro, care, în perioada infracțională valorau peste 9.000.000 de lei. Acestea erau cumpărate din statele Uniunii Europene. 

Primul lot a fost ilegal exportat în Rusia, pe când asupra celui de-al doilea, destinat Belarusului, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pentru ulterioara lui confiscare în folosul statului.

Învinuitul a omis obținerea autorizației obligatorii pentru exportarea acestor mărfuri de destinație strategică (civilă și militară), în schimb, acesta a indicat că armele și munițiile erau fabricate pentru activitate sportivă și de vânătoare. Printre munițiile traficate se regăseau și proiectile expansive, pistoale semiautomate, arme semiautomate și carabine, arme cu țeavă lisă și combinată, magazine, interzise spre export din UE spre Rusia și Belarus.

Ulterior cercetării schemei de contrabandă, procurorii PCCOCS îi incriminează învinuitului atât infracțiunea consumată de contrabandă și tentativă de contrabandă, cât și abuzul de serviciu. Urmează ca procurorii să trimită dosarul penal în judecată, pentru pronunțarea unei hotărâri pe fondul cauzei. 

Potrivit legii penale, învinuitul riscă pedeapsă cu închisoare de la 4 la 10 ani. În ceea ce privește implicarea altor persoane, urmărirea penală continuă.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Bărbat din Chișinău, condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri: Nu-și recunoaște vina

18 iulie 2022, 13:07

Ofițerul SPIA, reținut de CNA pentru trafic de influență, va fi suspendat din funcție. O anchetă de serviciu, inițiată

13 iulie 2022, 10:07

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram