Război în Ucraina, ziua 177: Explozii în Crimeea și tensiune la Zaporojie. Zelenski anunță condiția pentru negocierile de pace

externe

Rachetele rusești au lovit o bază militară din apropierea Kievului: O clădire distrusă, iar alte două avariate

28 iulie 2022, ora 14:10
Distribuie:

Rachete de croazieră ruse au vizat joi, 28 iulie, o bază militară situată în apropiere de Kiev, distrugând-o parţial, a anunţat Statul Major ucrainean, citat de AFP. O clădire de la această bază a fost distrusă, iar alte două avariate. Una din cele şase rachete a fost doborâtă de antiaeriana ucraineană.

"În jurul orei 05:00 dimineaţa (02:00 GMT), inamicul a lansat un atac trăgând şase rachete de croazieră Kalibr asupra unei unităţi militare din Liutej, în regiunea Kiev", a declarat presei Alexei Gromov, un înalt responsabil al Statului Major ucrainean.

Rachetele au fost trase dinspre Crimeea, peninsula anexată în 2014 de Moscova, a indicat acelaşi înalt responsabil militar ucrainean. Potrivit Ukrinform, rachetele au fost lansate din Marea Neagră din zona Capului Fiolent.

Alte bombardamente cu lansatoare de rachete multiple au vizat regiunea Cernigov în nordul Ucrainei, care au fost lansate din Belarusul vecin, aliat al Moscovei, a adăugat Gromov, recunoscând că s-au înregistrat "pierderi" în rândul militarilor ucraineni, fără să indice vreo cifră.

Anterior, media ucrainene consemnau peste 20 de rachete lansate de forţele ruse dinspre Belarus asupra regiunilor Cernigov şi Kiev.

Forţele ruse, potrivit lui Alexei Gromov, continuă să facă tentative pentru a avansa în apropiere de Siversk şi Bahmut, în Donbas, regiunea industrială pe care Moscova vrea să o cucerească. Situaţia acolo este "dificilă, dar în întregime sub control", a asigurat el.

În regiunea ocupată Herson, în sudul ţării, unde forţele ucrainene sunt angajate în operaţiuni de contraatac, trei sate au fost recucerite de la ruşi în ultimele două săptămâni, a adăugat el.

Guvernatorul regiunii Nikolaev, în sudul ţării, a relatat despre un bombardament "masiv" cu rachete care a distrus o şcoală şi a făcut cel puţin un rănit.

Primarul din Harkov, al doilea oraş ca mărime al ţării, situat în nord-est, a evocat două atacuri cu rachete S-300, care au provocat incendii.

Abonează-te la pagina de Telegram TV8.md pentru a fi la curent: t.me/tv8md

Distribuie:
Abonează-te acum la TV8.md pe Facebook, Telegram, YouTube, Instagram și TikTok!
TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram